Křest knihy Můj život s gamblerem

0

Ve středu 4. října v Knihovně města Zubří proběhl křest knihy Můj život s gamblerem, kterou napsala spisovatelka Martina Bittnerová. Mnohým již toto jméno není cizí, protože loni měla v Zubří křest knihy Moje milované tchyně a já, a někteří četli její beletristická i odborná díla o životech českých autorů, které máme v knihovně.

Úvodního slova se ujal pan Jiří Habarta, adiktolog a sociální pracovník z občanského sdružení Agarta, který byl také kmotrem knihy. Stručně představil problematiku hazardního hráčství, posluchače seznámil s odhadovaným počtem závislých v České republice, s vlivem této závislosti na rodinu a další osoby. Dochází tak nejen k existenčním problémům kvůli zadlužení, ale i k narušení mezilidských vztahů v rodině, ale i například v zaměstnání.

Poté se ujala slova paní spisovatelka, která představila svůj autobiografický příběh z pohledu partnerky závislého, který však není jen o soužití se závislým, ale i o vyrovnávání se s tragickým koncem. Popsala své zkušenosti a dojmy ze setkání i s dalšími gamblery a vyvrátila předsudky, že se s tímto problémem potýkají především nižší sociální třídy, ale dost často do těchto problémů spadají i lidé na vysokých postech. Po přečtení úryvku z knihy následoval samotný křest.

Během výkladu i po něm posluchači pokládali otázky a bylo znát, že toto málo veřejně probírané téma je potřeba v naší společnosti otevřít a mluvit o něm na stejné úrovni, jako se mluví o drogově závislých nebo alkoholicích.

Kniha Můj život s gamblerem a další novinka autorky, Zapomenuté osudy, budou k vypůjčení u v zuberské knihovně.

Fotografie z akce k prohlédnutí ZDE.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář