Rozhovor s rally závodníkem Matějem Kamencem

0

 

Rally Vsetín Matěj Kamenec Adam Jurka 2015 0090

Již  tuto sobotu 8.4.2017 odstartuje v okolí Podkopné Lhoty nová sezóna pro zuberskou posádku v automobilových závodech rally Matěje Kamence a Adama Jurku. Tato posádka získala v loňském roce pohár pro vítěze Opel Adam cupu, který se konal v rámci jednodenních závodů rallysprint série. I letos se zaměří  mladíci ze Zubří na rallysprint sérii, ve které mohou bodovat pouze posádky na vozech s jednou poháněnou nápravou. Opouští však Opel Adam cup a pokusí se zabojovat o co nejvyšší příčky v absolutní klasifikaci RSS(rallysprint série). Více už nám však prozradí pilot Matěj Kamenec, kterému jsem položil pár otázek před startem do nové sezóny.

 

 

Matěji, jak se těšíš na nadcházející sezónu?

Popravdě už se nemůžu dočkat, je to již dlouho co jsem seděl v závodním autě na rychlostní zkoušce. Přestávka byla dlouhá a už mě tak říkajíc svrbí ruce.(smích)

 

Opouštíš Opel adam cup, pohár pro mladé nebo začínající jezdce. Můžeme v souvislosti s tímto krokem očekávat i změnu vozu?

Ano, letos usedneme do vozu jiné značky a to Peugeot. Jedná se o vůz specifikace R2, který jezdí ve stejné třídě jako náš cupový Opel, ovšem kategorie R2 je opět o něco dále co se týče jízdních vlastností vozu, podvozku atd. Konkrétně náš Peugeot 208 R2 z dílen MRS racing má o 48 koní více než Opel Adam cup. V této kategorii bývá obvykle velká konkurence a já se na srovnání s ostatními jezdci na stejné technice moc těším.

 

Už jsi se s novým vozem svezl? Proběhl nějaký test?

Ano, proběhl jeden krátký test na letišti v Biskupicích, kde jsme se snažili osahat si novou techniku.

 

Jak probíhala příprava po dlouhé zimní pauze?

Hodně jsem na sobě pracoval po fyzické  stránce. Chodím plavat a taky cvičím a posiluju. No a samozřejmě trénujeme s mým navigátorem Adamem rozpis, který neustále zdokonalujeme.

 

Víme, že všechny závody, které budete letos absolvovat jste jeli už v předchozích dvou letech. Vyjímku tvoří pouze rallysprint v Mostě. Na který závod se těšíš nejvíce a na který naopak nejméně?

Nejvíce se těším určitě na Pačejov, který má nádherné rychlostní zkoušky a také se nám tam podařilo dvakrát slušně umístit. Nemám závod, na který bych se netěšil, těším se opravdu na celou sezónu, ale pokud bych měl alespoň jeden zmínit, tak to bude Rally Jeseníky.

 

Jaké jsou cíle pro letošní rok?

Cíl je co nejvíce se seznámit s vozem a s rozpisem, který musíme s Adamem zjednodušit, dojíždět do cíle v rámci sbírání zkušeností za volantem ,,erdvojky‘‘ a samozřejmě se pokusit o nějaká dobrá umístění.

 

Chtěl by jsi na závěr něco vzkázat fanouškům?

Určitě bych je chtěl pozvat hned na úvodní podnik a také aby nám drželi po celý rok pěsti stejně jako v předchozích letech. Za to jim děkuji.

 

Autor: Daniel Krupa

Foto: Archiv

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář