V Zubří probíhá brankářský kemp

0

Třetí ročník házenkářského Letního brankářského Kempu odstartoval již tuhle neděli 2.8.2015 v Zubří. Celkem přes 40 mladých brankářů se sjelo, aby vylepšili svou dosavadní výkonnost a zlepšili se ve své činnosti.

O kvalitu Kempu bude postaráno, protože silné letošní obsazení trenéru bude zpestřeno zahraniční návštěvou. Hlavní trenéři Kempu tedy budou:

  • Jiří Mika – dlouholetý ligový a extraligový brankář a trenér, asistent trenéra mužské i ženské reprezentace ČR, sportovní manager HC Zubří
  • Pavel Novotný – ligový a extraligový brankář, kondiční trenér
  • Laurent Baudet – francouzský trenér brankářek, tedy trenér ze země mistrů světa a olympijských vítězů, který spolupracoval s Bárou Raníkovou při jejím zahraničním angažmá

 

V rámci týdenního Kempu budou tréninky otevřené pro trenéry, kteří budou mít zájem shlédnout trénink brankáře v házené. Více informací na www.brankarskekempy.cz

 

3. ročník brankářského kempu byl zahájen!

V neděli 2. 8. 2015 byl zahájen 3. házenkářský brankářský kemp v Zubří. V poledních hodinách přijeli mladí brankáři na prezentaci a zároveň se ubytovali. Po odpoledním oficiálním zahájení se mohlo s chutí začít.

První na řadu přišly testy, kde byli všichni otestování na určité dovednosti, jako například: v hodu míčem, v driblinku, v dráze a člunkovém běhu. Poté začalo rozřazování do tréninkových skupin. Všichni nadšenci do svého specifického postu se ukázali trenérům v bráně. Následovala večeře v restauraci na hale. Po krátkém odpočinku jsme se odebrali na polyfunkční hřiště místní ZŠ, kde probíhaly teambuildingové aktivity. Tyhle aktivity byly velice povedené, protože všichni se náramně bavili a zároveň se mezi sebou seznámili.

 

Pondělí na brankářském kempu

Po klidné noci mladí brankáři hned ráno posnídali a přemístili se do místní haly. Tam začaly tréninky zaměřené na průpravné cvičení v bráně. Pod vedením trenérů Jiřího Miky, Laurenta Baudeta, Pavla Novotného se všichni vytočili na stanovištích. Na pomoc přišel také brankář HC Zubří Milan Malina, který některá cvičení názorně předváděl. Dále pak byly cvičení na zpevnění těla, které vedl Matěj Šustáček – hráč HC Zubří. Po namáhavém dopoledni si všichni zasloužili odpolední klid. Poté jsme navštívili hřiště u ZŠ, kde jsme hráli turnaj v ping pongu a basketbalu. V posledním tréninkovém bloku se zajelo do nedalekého Rožnova pod Radhoštěm, kde byl trénink na trampolínách pod vedení profesionálních trenérů.

 

Středa na kempu

Dopolední program byl podobný jako první dva dny, tudíž trénovalo se ve sportovní hale a pokračovalo se v rozvíjení brankářských dovedností. Taky na brankáře přišli střílet mladší žáci Zubří, kteří stříleli z různých postů. Po obědě byla na řadě regenerace. Všichni se přemístili na koupaliště do Rožnova p. Radhoštěm. V podvečer následoval trénink na trampolínách. Po večeři byl naplánován zábavný program. Hráli se aktivity ve dvojicích, takže o legraci bylo postaráno.

 

 

Autor: Josef Malina ml.

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář