Problém musí být v hlavě! Jiný důvod prohry proti Dukle není!!!

0

Zubří /ROZHOVOR/ – Valaši vydrželi jenom poločas. Ve 12. kole Triglav pojišťovna extraligy házené chtěli házenkáři Zubří oživit naděje na postup do první šestky, která v jarní části zajišťuje boje o titul. V domácím utkání přivítali pražskou Duklu, která sice tahala za kratší konec, ale ve druhé půli palubovku ovládla. Valaši doteď nechápou, co se vlastně stalo.

ZUBŘÍ – DUKLA PRAHA 23:29 (16:13) Trenér domácích Kořínek měl již k dispozici po zranění spojku Libora Horuta a především brankářskou jedničku Petra Orsága. Začátek utkání se lépe vydařil Valachům, kteří první dvě branky vstřelili ze sedmimetrových hodů po faulech Dukly. Pražané ale vyrovnali hru a po deseti minutách otočili skóre ve svůj prospěch. Zuberští střelci tedy znovu zabrali a ve 20. minutě brankářskou jedničku Dukly Petržalu vyhnali na střídačku a vedení si vzali zpět. Oproti minulému utkání se domácímu týmu podařilo zlepšit obranu. Navíc Zubří se v prvním poločase opíralo hlavně o střeleckou potenci křídel Mičkala se Zahradníčkem, kteří byli takřka neomylní. Do šaten odcházelo Zubří s tříbrankovým rozdílem 16:13. „První poločas jsme hráli to, co jsme chtěli a byli jsme lepším týmem. Vycházeli jsme z dobré obrany a to byl základ úspěchu,” podotkl trenér domácích Aleš Kořínek.

HC Gumárny Zubří – HC Dukla Praha 2013 00135

Naopak trenér Dukly Pavel Pauza nebyl po prvním poločase spokojen. „Začali jsme velmi vláčně, naopak domácí byli první poločas výrazně lepším týmem, měli jsme štěstí, že jsme ho neprohráli výraznějším rozdílem.” Ještě prvních deset minut nic nenasvědčovalo tomu, že by někdo mohl výrazněji odskočit. Od půlky poločasu ovšem jako by Zubří přestalo hrát a Dukla začala pomalu navyšovat svůj náskok. Domácí dokázali vstřelit od 18. minuty zápasu pouze dvě branky a Pražané každou chybu nekompromisně trestali. Dukla přestřílela Zubří v druhém poločase o devět branek, a odváží si tak z Valašska cenný skalp. „To, na co jsme spoléhali v prvním poločase, tedy dobrá obrana a produktivita křídel, nám v druhé půli úplně odešlo. Navíc se přidaly individuální chyby jednotlivců a Dukla takovéto situace trestá,” povzdechl si trenér Zubří Kořínek. Naopak trenér hostů musel své svěřence za druhou půlku pochválit. „Už se nám dlouho nestalo, abychom ve venkovním utkání vyhráli druhý poločas o devět branek. Jsme rádi za výhru, ale nechtěl bych to přeceňovat. Je před námi ještě spousta dalších těžkých utkání,” uzavřel hodnocení Pauza, jehož tým se pak posunul mezi elitní čtveřici. Zubřané si naopak přivřeli vrátka do první šestky, která zajišťuje boje o titul. Příští týden je čeká zřejmě klíčové utkání v Karviné.

Zubří: Orság Janků – Mičkal 5, Zahradníček 4, Randýsek 2, Šustáček 3, Bechný 2, Horut 3, Douda, Šlachta 2, Dědek 1, Václav, Třeštík.

Nejvíce branek Dukly: Kotrč 5, Šik 4.

Rozhodčí: Horáček, Novotný.

Sedmimetrové hody: 6/4 – 4/4. Vyloučení: 4:5. Diváci: 600.

Rozčarovaný Matěj Šustáček nechápal

Zubří stejně jako minulý týden s Jičínem i tentokrát opouštěli házenkáři Zubří palubovku se sklopenými hlavami. V nedělním utkání prohráli především po špatném výkonu z druhého poločasu 22:29. „Vůbec nevím, co se v druhém poločase stalo,” nevěřícně kroutil hlavou autor tří branek, rozehrávač Matěj Šustáček.

První poločas byl z vaší strany povedený. Zlepšili jste obranu a i v útoku vám to šlapalo. Byli jste o přestávce spokojení?

Ano, první poločas jsme hráli to, co jsme si řekli před zápasem. Hlavně dobrá obrana a vyrážet do rychlých brejků. Dařilo se nám dávat i nějaké góly z dálky na postavenou obranu, takže jsme si věřili i do druhého poločasu. Dokonce jste vyhnali pražskou jedničku Petržalu z branky.

Čím to?

To byl důsledek toho, že většinu branek jsme dali buď z rychlých brejků, nebo z připravených pozic, nestříleli jsme zbytečně a neuváženě.

Co se stalo v druhém poločase?

Já nevím, opravdu netuším, co se stalo. Přestali jsme hrát, nedávali jsme góly. Ani nevím, jestli jsme vůbec v druhé půlce dali nějakou branku z dálky. Dukla zatáhla obranu a nám se na postavenou obranu přestalo dařit. Nebyli jsme schopni se prosadit jeden na jednoho.

HC Gumárny Zubří – HC Dukla Praha 2013 00083

Za poslední čtvrthodinu jste vstřelili jenom tři branky, to asi hrálo soupeři do karet, že?

Nechápu to. Musíme to nejdříve probrat na videu. Dukla se dostala na koně a začalo jí všechno vycházet, naopak z naší strany to byl čím dál horší výkon. Pak se přidaly individuální chyby a Dukla je zkušený tým, už si nenechala vzít vítězství.

První šestka se vám zase vzdálila. Co s tím?

Nevím, jak hrály ostatní týmy, ale my hlavně musíme začít vyhrávat. Naděje umírá poslední, ale už to bude hodně těžké.

Autor: JAKUB ŠIMURDA

Všechny fotky ke stažení ZDE

Autor fotek: Aleš Měrka

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář