Zuberští automodeláři bilancují

0

 

Dne 2. dubna 2022 se na zuberské autodráze konala 6.závěrečná soutěž seriálu Moravsko-Slovenský pohár 2021/22. Soutěž se jede jako seriál 6 ti závodů, a to 3x v Zubří a 3x v Púchově. Těchto soutěží se zúčastňuje 37 závodníků z Púchova, Martina, Dubnice, Košic, Ostravy, Vyškova a Zubří. Na posledních závodech se zuberští modeláři umístili 11x do 10. místa a 3x stáli na bedně.  Nejúspěšnější domácí závodník Daniel Janošek obsadil ve třech kategoriích 1x 1. místo, 1x 2. a 1x 3. místo. V celkovém hodnocení 6 ti závodů se zuberští modeláři umístili 15x do desátého místa. Na stupních vítězů skončili Janoš Zdeněk na 3. místě a Danek Janošek na 2. místě.

Je potěšitelné, že se nám začínají prosazovat i mladí automodeláři z kroužků mládeže, a to: Pavlíček Petr, Popelka Tomáš, Durďák Marek, Nohavica Lukáš, Večeřa Antonín a další. Přestože mladí kluci nejeli vzhledem k problémům (kovid, doprava) ani jeden závod na Slovensku, a chyběly jim tudíž potřebné body, neskončili na posledních místech.

Letos nás na zuberské dráze čekají ještě tyto soutěže: Porsche Cup, seriál Škoda Š 130, seriál PMP (dřívější Pohár míru a přátelství) a zahájení dalšího ročníku Moravsko-Slovenského poháru. O tom, že zuberská autodráha má dobré jméno v celé České republice i na Slovensku, svědčí dosavadní účast automodelářů a i předběžné přihlášky na soutěž PMP  nově soutěžících z Prahy, Loun, Lipenců a Slaného.

Závěrem bych chtěl poděkovat vedení města Zubří a sponzorům za podporu , v neposlední řadě také všem členům kteří se podílejí na činnosti kroužků a klubu.

 

Janošek  Jaroslav  MK Zubří

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář