Ke dvěma bodům Zubří pomohli fanoušci

0

Ve druhém kole letošní sezóny extraligy porazili zuberští házenkáři takticky dobře připravené Brno. V domácí ROBE aréně jim ke dvěma bodům pomohli povzbuzující fanoušci, kteří po dlouhé době opět zaplnili tribuny.

Do utkání vstoupili Zubřané nervózně. „Hned v úvodu jsme promarnili tři šance a nedařilo se nám dostat hru pod kontrolu. Náš výkon nebyl ideální,“ hodnotil první půlku domácí trenér Peter Dávid. Skóre se v prvních třiceti minutách přelévalo ze strany na stranu, ani jednomu z týmů se však nepodařilo odskočit o více než jednu branku. „Brno přijelo dobře takticky připraveno. Nedařilo se nám prosadit proti jejich obraně. Každý útok jsme se museli domlouvat, co budeme hrát. Bylo to náročné a stálo nás to hodně energie,“ řekl zuberský střelec Ondřej Mika. Do šaten hráči odcházeli za stavu 11:10 pro Zubří.

Ve druhé půli se však hosté chopili vedení a ve 44. minutě navýšil brněnský křídelník Jan Zahradníček stav utkání na 14:17. Brňáci ale gólový náskok neudrželi a Zubří ve dramatickém závěru nakonec podlehli 23:20.  „Doplatili jsme na to, že jsme v první půlce byli hodně vylučovaní. Skoro pořád jsme hráli v pěti, což způsobilo, že nám nakonec došly síly,“ uvedl trenér Brna Pavel Hladík.

Velkou roli dnes v hale sehráli také fanoušci, kteří byli podle obou trenérů hnacím motorem zuberských házenkářů. „Řekl bych, že dnešní utkání rozhodli diváci. Dodali zuberským klukům sílu, když jim teklo do bot. Pro nás to bylo těžké. Atmosféře podlehli všichni tady v hale,“ komentoval Hladík. „Jsem strašně rád, že takové fanoušky v Zubří máme. Mně bylo avizováno dopředu, na co se mám připravit, tak jsem byl rád, že jsem si to mohl konečně zažít. Bylo to perfektní,“ dodal Dávid.

Na domácí palubovce zuberští házekáři nastoupí opět v sobotu 18. 9. proti kyperskému celku Apoel HC v odvetném utkání Evropského poháru.

Úvodní foto: Aleš Mičola, celou fotogalerii naleznete na Facebooku: Handball Club Zubří nebo Instgramu: @hczubri

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář