Do osmifinálové odvety na Slovensko mohou jet zuberští házenkáři s klidem

0

Do Evropského poháru se Zubřané probojovali po dlouhých devíti letech. Postup turnajem si ale doposud příliš neužili, jelikož jejich soupeři z minulých kol byli nuceni kvůli koronaviru odstoupit. V sobotu 13. ledna se však Valaši konečně dočkali a na palubovce Robe arény přivítali slovenské sousedy z Povážské Bystrice, které nakonec udolali 29:22.

Osmifinálové utkání bylo ze začátku velmi napínavé. Ani jeden tým skórově výrazně neodskočil a rozdíl byl až do 28. minuty vždy maximálně o dvě branky. Těsně před poločasem se ale dvakrát rychle prosadil křídelník Josef Dobeš a Zubřané odcházeli do šatny s náskokem 16:12. „Hrálo se nám dobře. Dařilo se nám jak v obraně, kterou jistily zkušené zákroky našich gólmanů, tak v útočné fázi,“ zhodnotil hru Dobeš, kterému se společně s Lukášem Mořkovským podařilo nastřílet nejvíce branek. Podotkl také, že týmu pomohl dočasný návrat Matěje Šustáčka z francouzské ligy.

Také trenér Michal Tonar byl s výkonem svých svěřenců spokojený. „Dnes to byl jeden z těch lepších zápasů. Myslím, že kluci hráli solidně. Pár technických chyb jsme sice viděli, ale to na obou stranách. Jsem rád za Matěje, který po týdnu trénování mohl nastoupit. V důležitých momentech nás podržel a také kluci ho vnímali, což jim pomohlo zůstat v klidu,“ uvedl zuberský kouč.

Ve druhém poločase se hosté ještě snažili Valachy dohnat. Zubřani si ovšem vedení uhlídali a konečný sedmigólový náskok pro ně bude značnou výhodou při odvetném utkání. „Naše prohra souvisí určitě s velkým počtem technických chyb, které byly následně potrestány. Nebyli jsme dobře rozehraní a náš výkon byl tím pádem nejistý. Do odvety na tom ale určitě zapracujeme. Chceme jít dál,“ řekl trenér Povážské Bystrice Václav Straka.

Do Povážské Bystrice by Zubřané měli zamířit v sobotu 20. února. Mezitím je ale čeká ještě utkání 18. kola extraligy, které odehrají doma v úterý 16. února před televizními kamerami.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář