Betlémské světlo v Zubří

0

Letos Betlémské světlo dorazí i do Zubří a zájemci si tento novodobý symbol Vánoc mohou odnést domů.

Skauti a skautky i tento rok rozvezou po celé republice plamínek z Betléma, symbol míru a přátelství. Třicetiletou tradici nepřeruší ani současná pandemická situace. Jak uvedla mluvčí Betlémského světla, Zuzana Hrbková : „Poselství naděje, světla, jež překonává tmu, které plamínek přináší, je letos ještě aktuálnější než jindy“.

Plamínek z Betléma doputoval již v tuto dobu letecky do Rakouska, odkud ho tamní skauti budou šířit dál. V sobotu 12. 12. 2020 dorazí na území České republiky a následující sobotu bude 62 vlaky rozvezen po celé zemi. Letos Betlémské světlo dorazí i do Zubří a zájemci si tento novodobý symbol Vánoc mohou odnést domů. V sobotu 19. a v neděli 20. prosince si můžete přijít připálit své svíčky do lucerniček ve Výstavní galerii Petrohrad. V době od 14:00 do 17:00 hodin. Poté se Betlémský plamen přesune před Květinářství Lucida, kde bude k dispozici až do 22. 12. 2020. A také ve výdejním okénku kavárny Tip Cafe, kde bude k dispozici až do 23.12.

Přijďte zažehnout své lucerničky, třeba s krásnými zuberskými motivy, a všichni spolu v duchu akce Klubu Zubří, Rozsviťme Zubří!

Od pátku 18. 12. 2020 na základě vládního nařízení bude Muzeum Zubří, Hlavní 824 a Výstavní galerie Petrohrad pro návštěvníky UZAVŘENO. Přesto všechno si v sobotu a neděli můžete přijít k výdejnímu okénku do Výstavní galerie Petrohrad pro světlo Betlémské v době od 14:00 – 17:00 hodin.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář