Jak řešit problém s mobilním signálem na území města Zubří?

0

Spousta z vás to určitě zná. Začne vyzvánět telefon a Vy musíte běžet s telefonem k oknu, protože máte doma tak slabý mobilní signál, že jinde než u okna se nedá telefonovat. Moderní okna ovšem často mají pokovená skla, která mají na svém povrchu nanesenou mikroskopickou vrstvu oxidů, která odráží světlo a tepelnou energii, současně ale také částečně blokuje mobilní signál. Proto je někdy nutné dokonce otevřít okno. Přinášíme Vám proto několik tipů, jak tento problém řešit.

Koupě citlivějšího telefonu

První možnost je vyměnit mobilní telefon. Z technických parametrů telefonu se obvykle dozvíte úhlopříčku a rozlišení displeje, procesor, kolik má telefon paměti, kolik megapixelů má fotoaparát, ale jak bude citlivý na mobilní signál rozhodně nezjistíte. Musíte se tedy buď poradit s rodinou nebo sousedy a vybrat si například stejný telefon, se kterým oni nemají se signálem problém. Nebo můžete při nákupu telefonu z internetových obchodů využít možnosti, kdy si můžete telefon vyzkoušet a do 14 dnů ho bez udání důvodu vrátit, pokud Váš problém se signálem nevyřeší.

Dual SIM telefon

Pokud máte například firemní zvýhodněný paušál s levným voláním, ale tento operátor má ve Vašem domě horší signál než konkurenční operátor, tak to můžete vyřešit koupí tzv. Dual-sim telefonu. Do tohoto telefonu můžete dát 2 simkarty od různých operátorů a tyto 2 simkarty střídat podle síly signálu.

VoLTE / Wifi volání

VoLTE (Voice over LTE) je technologie, kdy tam, kde máte dostupný LTE signál voláte v podstatě přes internet místo klasické GSM sítě. Pokud mají obě strany aktivní VoLTE, tak získáte mnohem lepší kvalitu zvuku než při klasickém hovoru. Bohužel tam kde je slabý klasický signál budete mít typicky problém i s LTE. VoLTE můžete využít u všech 3 českých operátorů. Aby Vám ale VoLTE fungovalo, musíte mít telefon ze seznamu podporovaných modelů. Často je také vyžadováno, abyste měli telefon zakoupený u konkrétního operátora, případně musíte donést telefon na pobočku operátora, který pošle telefon do servisního střediska, kde Vám do telefonu nahrají upravený firmware. Více informací naleznete u operátorů:

Wifi volání je obdoba VoLTE. Namísto LTE ale využíváte například Vaši domácí wifi síť s internetem od libovolného poskytovatele internetu. Takže tam kde máte dostupný wifi signál voláte přes wifi, tam kde nemáte wifi voláte klasicky. Opět stejně jako u VoLTE tuto technologii můžete využít pouze na některých mobilních telefonech. Více informací naleznete u operátorů:

VOIP

VOIP (Voice over Internet Protocol) je volání přes internet. Dalo by se nazvat také jako taková “pevná linka přes internet”. K tomu abyste mohli využívat VOIP potřebujete mít internet, dále účet u VOIP operátora a nějaké zařízení, na kterém si VOIP zprovozníte. VOIP operátorů jsou na českém trhu stovky, takže je z čeho si vybírat.

Pokud byste chtěli lokální firmu, můžete si pořídit VOIP účet například od TKR Jašek – https://vojp.cz nebo firmy Sychrovnet – https://sychrovnet.cz/telefon od kterých už možná doma máte internet. Cena za minutu hovoru do mobilních sítí se typicky pohybuje pod 1kč za minutu. Po získání účtu obdržíte svoje vlastní unikátní telefonní číslo a SIP účet a údaje potřebné k nastavení zařízení pro volání. Tento účet si pak můžete nastavit na téměř kterémkoliv smartphonu, na počítači s nainstalovaným softwarem pro volání přes VOIP anebo se také dají koupit stolní telefony, které vypadají v podstatě jako klasická pevná linka (vhodné například pro seniory).

Sundejte obal z telefonu

Smartphony mají antény typicky na zadní straně na vrchní nebo spodní straně telefonu. Pokud máte Na telefonu ze zadní strany nějaký mohutný obal, může se stát, že Vám tento kryt sníží kvalitu signálu.

Lobbing

Poslední možností je lobbovat za výstavbu nových vysílačů. Na interaktivní mapě dostupnosti BTS vysílačů můžete vidět počet vysílačů na území města Zubří.

Sdílet.

Zanechat komentář