Virtuální Čokoládová trepka 2020

0

Jak jsme již dříve avizovali, díky koronavirové infekci, se letošní Čokoládová trepka neuskuteční. Alespoň ta “opravdická”. Sedm let jsme se s Vámi mohli potkávat v krásném prostředí Polyfunkčního centra a chtěli bychom zachovat tuto tradici. Když už to nebude moci být osobně, tak aspoň virtuálně. Proto jsme se rozhodli letos uspořádat trepku jinak. Po vzoru jiných akcí to nebude opravdu o osobním kontaktu, ale každý sám sobě bude sportovcem, pořadatelem i rozhodčím. Je nám jasné, že to prostě nebude jako jiné roky, ale i přesto věříme, že uděláme dětem radost a že se příští rok všichni vrátíme na trepku “opravdovou”.

Jak bude vše probíhat?
Bude se jednat o individuální výzvu malého atleta či atletky za pomoci svých rodičů, případně kamarádů. To záleží hlavně na věku dítěte. I v letošním roce je horní věková hranice 12 let, tu spodní nebudeme určovat, takže jsme zvědavi na nejmladšího účastníka trepky.

Do výzvy nebude nutná registrace, stačí přijít do areálu Polyfunkčního centra a tady absolvovat již tři známé disciplíny – běhhod zuberskou metlou a skok daleký z místa. Celá akce bude probíhat od zveřejnění do 19. července.

Jak na to?
Stačí mít chuť a přijít do areálu. Před “závodem” samotným je třeba zajít za správcem, který Vám předá startovní číslo (do něho pod číslo napište jméno a příjmení závodníka), tabulku na vypsání výsledků a iniciál, mapku a také Vám zapůjčí metlu. Poté se přesunete na libovolné sportoviště – běh bude na rovince vedle tenisových kurtů, skok a hod metlou v prostoru půl oblouku na severní straně areálu. Po připnutí čísla na tričko, bundu, či mikinu zde budete mít libovolnou dobu a neomezený počet pokusů na to, abyste úspěšně zdolali postupně všechny tři disciplíny. Pokud by se na hřišti sešlo více soutěžících, buďte k sobě, prosím, ohleduplní. Poté zapište do tabulky nejlepší výkony svých sportovců. Věříme, že jste sportovci čestní a féroví a napíšete skutečně opravdové výkony. Letos se víc jak jindy řídíme heslem, že není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Po navrácení metly a předání vyplněné kartičky s výkony Vás bude u správce čekat ne virtuální, ale opravdová medaile!! Připraven bude pro Vás taky instagramový fotorámeček, ve kterém se budete moci vyfotit. Fotky z něj i z celé Vaší Čokoládové trepky nám můžete zasílat na email Josef.randus@mesto-zubri.cz nebo na messenger Sportoviště města Zubří. Na mapku areálu se můžete podívat zde.

Zpracování výsledků
Po ukončení výzvy, na základě počtu a věku startujících, budou soutěžící rozdělení do kategorií. Nebude sice určováno pořadí, ale aspoň se budou moci malí sportovci, porovnat se sobě rovnými. Všem účastníkům závodu bude také zaslán diplom o úspěšném absolvování letošní Čokoládové trepky. Ve facebookové události budou průběžně zveřejňovány fotografie všech závodníků, kteří nám své fotky ze závodu pošlou. No a na úplný závěr ze všech startovních čísel vylosujeme pár šťastlivců v tombole, do které jsme pro Vás připravili drobné ceny.

Doprovodné disciplíny

Když už v areálu Polyfunkčního centra budete, můžete samozřejmě kromě tří soutěžních disciplín, vyzkoušet i další herní prvky. A také navštívit osm stanovišť, které jsme pro Vás přichystali. Není to nic složitého, každé dítě zadaný úkol zvládne, a pokud ne, tak se nic neděje. Navíc se s nimi můžou poměřit i rodiče. Výsledky můžete opět napsat na soutěžní kartičku. A co Vás čeká? Na všech osm disciplín se můžete podívat na tomto odkazu, dále jsou nafoceny a popsány disciplíny každá zvlášť:
1. Sed leh – udělej co nejvíce sedů a lehů za 30 sekund
2. Pyramida – vylez na vrchol pyramidy v co nejkratším čase
3. Vis na hrazdě – vyber si svou hrazdu dle velikosti a zkus na ní vydržet viset co nejdéle
4. Plank – vydrž v planku co nejdéle
5. Kliky – udělej co největší počet kliků za 30 vteřin, můžeš dělat i “ženské” kliky, tzn. na kolenách
6. Dřepy – udělej co nejvíce dřepů za 30 sekund
7. Hod na koš – z libovolného místa se snaž trefit basketbalový koš, máš na to deset pokusů (míč si vyzvedni u správce)
8. Dlouhý běh – uběhni jedno celé kolečko, které měří 290 metrů

Namaluj si své tričko

Samostatný článek k vyrobě trička na tomto odkazu.

I když to letos bude prostě jiné, skromnější, komornější, věříme, že si letošní Čokoládovou trepku užijete a že to naplno opět rozjedeme v létě příštího roku!

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář