ROZHODNUTÍ hejtmana Zlínského kraje

0

 

Podle § 14 odst. 4 písm. h) zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon), ve znění pozdějších předpisů (dále jen „krizový zákon“), v souvislosti s nouzovým stavem vyhlášeným Vládou ČR dne 12.03.2020 za použití zmocnění ad. § 14 odst. 6 krizového zákona

nařizuji

zákaz vstupu, pobytu a pohybu osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (respirátory, roušky, šátky, šály a jiné obdobné tkaniny) na všech veřejně přístupných místech, kde může dojít ke kontaktu osob na vzdálenost menší než 2 metry, (například: nástupiště hromadné dopravy, dopravní prostředky hromadné přepravy, čekárny, prodejny, lékárny, pošty, úřady, smuteční síně – pohřby, chodníky v obcích a městech, jednací místnosti, lázeňské kolonády, cyklostezky) na území Zlínského kraje, počínaje dnem 19.03.2020 od 00:00 hodin do odvolání, nejdéle však po dobu trvání krizového stavu.

Osoby jsou povinny podřídit se pokynům orgánů krizového řízení a příslušníků bezpečnostních sborů a ozbrojených sil, provádějících střežení a kontrolu.

Odůvodnění

Důvodem k vyhlášení tohoto nařízení hejtmana je ohrožení zdraví obyvatelstva v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na území České republiky.

Poučení

Proti tomuto rozhodnutí nelze podat odvolání.�Při poskytování náhrad věcné škody vzniklé při činnosti orgánů provádějících krizová opatření se postupuje podle ustanovení § 35 a § 36 krizového zákona. Peněžní náhradu je povinen vyplatit orgán krizového řízení, který o omezení práva nebo uložení povinnosti rozhodl. Peněžní náhrada se vyplácí do 6 měsíců od ukončení nebo zrušení krizového stavu, v jehož důsledku vznikl nárok na peněžní náhradu.
V případě nesplnění povinností stanovených tímto rozhodnutím lze uložit pokutu dle ustanovení § 34 krizového zákona až do výše 20.000 Kč.�
Toto rozhodnutí nabývá účinnosti dnem 19.03.2020.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář