Zuberští házenkáři vezou důležité body z Brna

0

Na vydařenou druhou polovinu předešlého domácího zápasu proti Jičínu dnes v podvečer navázali házenkáři HC ROBE Zubří na palubovce SKKP Handball Brna. “Věděli jsme, že Brno po domácím vítězství nad Karvinou bude chtít vyhrát i dnes, jsou silní. Navíc pro nás má zápas specifický náboj, jelikož v Brně hraje spousta bývalých Zubřanů,” řekl pivot Zubří Jiří Dokoupil.

I přesto, že první poločas byl hráčsky poměrně vyrovnaný, podařilo se Zubřanům odskočit o tři branky a do šatny hráči odcházeli za stavu 12:15. Hosté vedení až do konce zápasu nepustili a nakonec zvítězili 31:23. “Pro nás bylo cílem ubránit spolupráci pivot-spojka soupeře, která je vynikající. To se nám dařilo a spolu se solidním výkonem obrany, brankáře Milana Maliny se šestnácti zásahy a vysoké střelecké úspěšnosti jsme to dotáhli ke zdárnému konci,” zhodnotil utkání trenér HC ROBE Zubří Dušan Poloz.

S blížícím se Play-off je souboj o každý bod čím dál tím víc vyhrocenější. Obzvláště nyní, kdy rozdíly mezi týmy v extraligové tabulce nejsou často větší než tříbodový. “Dostat se do Play-off pro nás nyní bude složité. Dnes jsme si mohli šanci zvýšit, bohužel se tak nestalo. Příští týden hostíme Jičín, kde bude zisk bodů nutností,” postěžoval si trenér SKKP Handball Brno Ivo Vávra.

Zubří svůj další zápas o cenné body odehraje doma proti zatím poslednímu týmu tabulky SHC Maloměřicím Brno v sobotu 22. února.

KK

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář