Dětská skupina v Zubří

0
Od 1. dubna 2020 zahájí v prostorách Mateřské školy na sídlišti provoz dětská skupina, která rozšíří nabídku služeb péče o děti ve věku od 1 roku. Zařízení bude určeno pro rodiče primárně ze Zubří. Využít jej mohou například rodiče, kteří se potřebují vrátit do zaměstnání dříve, než děti dosáhnou věku pro přijetí do mateřské školy, rodiče, kteří chtějí či potřebují při rodičovské dovolené pracovat brigádně nebo na částečný úvazek apod.
Služba péče o děti v dětské skupině bude poskytována zdarma díky podpoře Evropského sociálního fondu – Operační program zaměstnanost.
O děti se budou starat kvalifikované pečující osoby.
Dětské skupiny poskytují pravidelnou péči o předškolní děti již od jednoho roku věku do zahájení povinné školní docházky. Umožnují docházku v rozsahu nejméně 6 hodin denně každý pracovní den v týdnu.
Provozní doba Dětské skupiny Zubří bude 8 hodin každý pracovní den. Kapacita zařízení je stanovena na 6 dětí s preferencí dětí ve věku od 1 do 3 let.
Vedení obce ve spolupráci s Místní akční skupinou Rožnovsko, z.s. připravuje prostory nevyužívané třídy tak, aby splňovaly nároky kladené legislativou na tento typ zařízení.
Před zahájením provozu nabídneme zájemcům možnost prohlédnout si prostory Dětské skupiny Zubří a také možnost prohlédnout si provoz Mikrojeslí v Zašové.
Dětskou skupinu Zubří bude provozovat Místní akční skupina Rožnovsko, z.s., která provozuje šestery mikrojesle na Rožnovsku a Valašskomeziříčsku.
 
 
Zájemci o využívání služby Dětské skupiny Zubří, případně prohlídku prostor Dětské skupiny Zubří nebo mikrojeslí v Zašové mohou již nyní kontaktovat provozovatele emailem na adrese susila@masroznovsko.cz.
Web Mikrojeslí Rožnovsko: https://mikrojesle-roznovsko.webnode.cz/
Sdílet.

About Author

Zanechat komentář