Autodráha po roce provozu bilancuje

0

 

Šestou závěrečnou soutěží Moravsko-Slovenského poháru dráhových automobilů jsme zhodnotili roční provoz na naší autodráze. Hodnotíme-li její přínos pro město, mládež a veřejnost, můžeme být spokojeni.

Každou středu na dráze pracuje kroužek mládeže, z něhož za rok vyrostli reprezentanti klubu, jako jsou Dan Heralt a Dan Janošek, kteří sklízejí úspěchy jak na klubových soutěžích, tak i na soutěžích pořádaných slovenskými kluby. Páteční odpoledne patří veřejnosti a rodičům s dětmi. O víkendech se soutěží. Dle dohody jsme další dny věnovali spolkům ze Zubří a okolí, např. Vidče, Hrachovce, Valašského Meziříčí, Branek a Ostravy. Také přátelé z partnerského Rosdorfu si vyzkoušeli naši dráhu k jejich plné spokojenosti. Na dráze se za rok provozu vystřídalo neuvěřitelných cca 1 500 lidí a modely odjezdily stovky hodin, což reprezentuje moře práce na údržbě dráhy a modelů.

Uspořádali jsme několik soutěží se slovenskými kluby z Púchova a Martina, v letošním roce jsme společně rozjeli soutěž Porsche Cup. Soutěžili u nás také modeláři z Ostravy, Vyškova a jiných spřátelených klubů. Jak členové zuberského klubu, tak i mládež si měří síly na dráze při klubových soutěžích.

Závěrem je možno konstatovat, že autodráha v Zubří obohatila využití volného času jak mládeže, tak občanů města a okolí.

Jaroslav Janošek

MK Zubří

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář