Ukončení sezóny starších žaček Lesany Zubří

0

Letošní házenkářskou sezónu ukončily i starší žačky Lesany Zubří. Děvčata se umístila na páté pozici v krajské soutěži moravskoslezského kraje z celkového počtu sedmi družstev. Před nimi se umístila silná družstva Karviné, Sokola Poruby, Nového Jičína a Ostravy Zábřeh (ta má stejný počet bodů jako my, ale horší vzájemný zapas).

Sezónu odehrála v sestavě: Agáta Lognerová, Nika Šuplerová, Adéla Mizerová, Agáta Mičolová, Terka Francková, Barča Kolečková, Míša Janošková, Štěpánka Brunová, Adéla Skýpalová, Kateřina Lajgotová a Lucka Ondruchová. Nutno podotknout, že oproti lídrům tabulky většinou odehrály celý zápas v nezměněné sestavě – nebo s jednou střídající hráčkou. Zaslouží si plně obdiv za bojovné nasazení a bojovného ducha. Absolvovaly celkem 18 utkání, ve kterých 8x zvítězily a 10x prohrály. Ocenění zasluhuje Áďa Mizerová, která v tabulce střelkyň obsadila 2. místo s celkovým počtem 128 vstřelených branek a Nika Šuplerová za 8. místo s 82 vstřelenými brankami.

V následující sezóně se část děvčat rozejde na střední školy a je zatím ve hvězdách, za jaké celky budou hostovat, případně alespoň trénovat. Věkově již spadají do mladších dorostenek, kde se nám nepodaří počtově sestavit tým. Pozitivní je, že všechny chtějí zůstat u házené.

Na závěr ještě poděkování a to všem trenérům, kteří strávili s děvčaty čas od minižaček. Jmenovitě Hana Palátová, Pavel Meggy Mizera a Katka Polášková. Dík také patří rodičům, kteří obětavě vozili děvčata na zápasy a byli našimi věrnými fans. Lesana je nej, hej!

Kateřina Janošková

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář