Rozhovor s rally závodníkem Matějem Kamencem

0

Již dnes večer odstartuje 38. ročník populární Valašské rally. Opět u toho nebude chybět náš pilot ze Zubří Matěj Kamenec a tak jsem se ho zeptal na pár otázek.

 

 

Matěji, je před námi první podnik letošního roku v MMČR domácí Valašská rally. Jak se na ni těšíš a jak probíhaly přípravy?

Těším se opravdu moc, do přípravy na tento podnik jsem věnoval hodně úsilí a času. Je to domácí soutěž a to na mě vytváří trochu tlak před místními fanoušky. Po fyzické stránce jsem se na soutěž nepřipravoval tak jako dříve, spoustu času mi zabralo jednání se sponzory. Doufám, že se to na delších rychlostních zkouškách nebude projevovat.

Které úseky se ti na ,,Valašce’’ líbí nejvíc?

Jednoznačně celá rz Lešná, na které jsou technické i rychlé úseky. Je to jedna z nejkrásnějších zkoušek v celém mistrovství ČR.

Naposledy jsi jel závod ve Slušovicích na konci loňského roku, kde jsi si osahal konkurenční Opel Adam R2. Jak by jsi porovnal techniku s Peugeotem 208 R2, se kterým jsi získal titul ve třídě 6?

Opel je oproti Peugeotu hodně divoký. Výkonově jsou na tom podobně, avšak Opel je v technických pasážích daleko obratnější, kdežto Peugeot má zase navrch v těch rychlejších zatáčkách, kde je dle mého stabilnější. Každé auto má něco a nelze říct, které je lepší.

Jaké jsou cíle pro letošní Valašsku potažmo plány pro nadcházející sezónu?

Rozhodně chceme sahat po pódióvém umístění ve třídě a mezi auty s jednou poháněnou nápravou a držet se vepředu. To stejné platí o celé sezóně, ovšem tu stále nemáme finančně zajištěnou a stále probíhají jednání s partnery. Více se dozvíme určitě po Valašsce.

Chtěl by jsi vzkázat něco tvým fanouškům?

At’ se na nás přijdou podívat do servisu v areálu Tatry Kopřivnice, na slavnostní start ve Valašském Meziříčí a také na rychlostní zkoušky. Podpora fanoušků je nesmírně důležitá jako v každém sportu a my ji v autě vnímáme. Také můžete sledovat můj profil na facebooku, kde budou po celý víkend informace o tom jak si vedeme. Mockrát dekujeme za podporu.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář