Benefiční výšlap na Lysou – Podpora pro Tadeáška

0

Tadeášek je jedním z obyvatel města Zubří a jeho cesta životem nezačala úplně nejsnáze. Pokud jste zastáncem  hesla „SRDCEM ZUBŘAN“ nejen při fandění házené, můžete podpořit tohoto, i přes všechny životní nesnáze, veselého chlapečka zakoupením trika, které slouží jako startovné Benefičního pochodu Nadačního fondu Jonášek na Lysou Horu dne 21.04.2018. Vybraná částka bude použita na operaci, která Tadeáška v blízké době čeká.

V případě zájmu můžete zakoupit trika v kanceláři matriky města Zubří a v kavárně Tip Cafe. Všem zubřanům, co mají srdce na správném místě, za Tadeáška předem děkujeme.

 

Pomoc pro Tadeáška

Tadeášek se narodil ve Valašském Meziříčí a to v květnu roku 2012, předčasně ve 26. týdnu těhotenství. Když se narodil, vážil pouhých 1100 gramů. Rodiče slyšeli od lékařů jen špatné prognózy k tak předčasnému startu do života, které se bohužel začaly záhy naplňovat. V prvních čtyřem měsících prodělal Tadeášek více náročných operací, než mnozí z nás za celý život. Trápily ho problémy s trávením jídla i potíže se zrakem. Když si jej poté poprvé rodiče vezli domů, vážil pouhých 2500 gramů. Bohužel tím jeho potíže zdaleka neskončily. Nikdo nedokázal říci, jaký Tadeáškův život bude. Jak moc bude postižen fyzicky či psychicky. Rodičům bylo řečeno, že až čas a jeho vývoj to ukáže a že je důležité cvičit a rehabilitovat. A tak s ním vytrvale cvičí a objíždějí specialisty z celé republiky. Nyní bude Tadeáškovi šest let a jeho diagnóza je dětská mozková obrna a lehká až středně těžká mentální retardace s prvky Aspergerova syndromu. Tadeášek velmi špatně chodí (musí chodit za ruku s doprovodem), levou nohou chodí jen po špičce, nožičku má stočenou, levou ruku nepoužívá, nosí ji ohnutou v lokti. Vlivem růstu se jeho stav bohužel zhoršuje, a i když postoupil dvě aplikace botulotoxinu a neustále rehabilituje včetně nošení dlahy, nelze už nyní jeho stav vyřešit jinak než operativně. Nejvhodnější a komplexně řešící jeho zdravotní problém by byla metoda postupné fibrotomie dle profesora Ulzibata, kterou mají však patentovanou ruští lékaři a tuto u nás nehradí pojišťovny. Cena této operace je 69 000,- Kč. Po jejím absolvování je nutné ještě podstoupit intenzivní neurorehabilitační program v lázních, který však pojišťovna také nehradí a doplatek tohoto rehabilitačního programu v lázních Klimkovice činí 34 000,- Kč na 4 týdny. Pokud chcete Tadeáškovi pomoci, aby mohl lépe chodit a dál statečně bojovat se svým osudem, pak využijte tento transparentní účet. Účet je vedený v Komerční bance a jmenuje se Tadeášek.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář