Vítězství pro Zemana a Bazalku

0

Již pošesté se sešli nejlepší amatérští stolní tenisté z okolí v zuberské sokolovně, aby se utkali o příčky nejvyšší na Turnaji neregistrovaných. Letošní ročník byl poznamenaný chřipkovou epidemií, takže ještě ráno se museli pořadatelé vyrovnat s náhlými neúčastmi některých hráčů. Naštěstí však většina dorazil, a to i z větších vzdáleností. Kromě již tradičních okolních měst a vesnic také z Ostravy, Kvasic, již po několikáté z Tlumačova a nejdál to měl Ján Klempa, který dorazil až z Malacek!

Hráči byli rozděleni do dvou kategorií – nad a do 35 let. Začneme kategorií méně početnou, tedy mladíky. Zde se přihlásilo osm stolních tenistů, kteří byli rozděleni do dvou skupin. Zde byli neúspěšnější domácí hráči, když Danek Zeman a Max Matula své skupiny vyhráli a Vojta Pernický skončil druhý. Zápasy play off už, ale byly o něčem jiném. Vojta podlehl po velkém boji Patriku Kubcovi 2:3, Max zase Patriku Kováři stejným výsledkem. Do finále se nakonec probojovali domácí Danek Zeman a Pepa Chlud z Kvasic. Danek, který v průběhu turnaje ztratil jen dva sety byl úspěšnější i ve finále po výhře 3:0 konečně zajistil turnajové vítězství domácímu hráči! Na zápasy ve skupinách se můžete podívat zde. Na tomto odkazu výsledky zápasů play off.

V kategorii nad 35 let nakonec dorazilo 32 hráčů. Již zápasy ve skupinách naznačily, že se budeme mít v play off na co těšit. Některé nové tváře turnaje totiž ukázaly, že umí stolní tenis hrát parádně a že se s nimi bude muset počítat. I v této kategorii postoupili ze skupin všichni borci a již v prvním kole se museli loučit díky krutému losu někteří z favoritů. Honza Mareš podlehl Milanu Bednarikovi a také Mirek Kuběj se musel sklonit před uměním Jirky Krčmy. Ze zuberských hráčů, kterých opět dorazilo poskrovnu, se dostali do osmifinále jen Petr Polách a Petr Matula. Oba dva ovšem svým soupeřům podlehli a rozloučili se tak s turnajem.

Čím více jsme se blížili k finále, tím jsme byli samozřejmě častěji svědky skvělého pingpongu! Do finále se nakonec probojoval Pavel Kutra z Tlumačova a obhájce loňského vítězství, Zdeněk Bazalka. Úvod zápasu patřil Pavlovi, který se dostal do vedení 2:0, ale ani to mu nakonec k vítězství nestačilo. Zdeněk totiž zabojoval, otočil zápas na 3:2 ve svůj prospěch a po loňském triumfu přidal další vítězství! Výsledků zápasů ve skupinách zde. Výsledky play off na tomto odkazu.

Po pěti hodinách skvělého stolního tenisu si pak nejlepší čtyři z každé kategorie odnesli ceny a diplomy, a my se již nyní můžeme těšit na ročník další. Pokud bude tak kvalitní jako ten letošní a opět se k nám vrátí všichni hráči, tak se opravdu máme na co těšit!

Výběr z fotogalerie – zobrazit celou fotogalerii

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář