DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ – ZMĚNY!

0

S politováním musíme všem předplatitelům oznámit, že ze zdravotních a pracovních důvodů hlavních protagonistů her Divadla Kalich Božská Sarah a Divadla Ungelt Deštivé dny jsme museli přistoupit ke změnám ve dramaturgii Divadelního předplatného.

Obě zrušená představení máme přislíbena na další divadelní sezónu. Pokusili jsme se pro vás vybrat kvalitní náhradu a doufám, že příliš nezklameme očekávání, s jakým jste si permanentky pro letošní cyklus pořizovali.
Představení Božská Sarah s Ivou Janžurovou zařazené do pátečního divadelního předplatného nahradí jiné představení Divadla Kalich, a sice komedie „Začínáme končit“, v níž herecky excelují manželé Bára Hrzánová a Radek Holub. Deštivé dny zařazené do sobotního cyklu nahradí komedie VYSAVAČ pražského Studia Dva s Bohumilem Kleplem v hlavní (a jediné) roli. Pozor, obě tato představení odehrajeme v úterý. Bohužel již nebylo možné najít vhodný páteční nebo sobotní termín.
Velmi vás prosíme, abyste si již nyní rozmysleli, jestli chcete v návštěvách divadelního předplatného v Zubří pokračovat. Jako kompenzaci za tyto neplánované změny bychom současným předplatitelům chtěli nabídnout alespoň možnost zachování vašich stávajících míst. Z toho důvodu již při příští návštěvě dostanete návratky, kde si budete moci svá místa předběžně zajistit.

Páteční divadelní předplatné

pátek 7. 10. 2016 od 18.00 hodin
Divadlo Petra Bezruče
Nahniličko
doprodej: 270 Kč

úterý 22. 11. 2016 od 18.00 hodin
Divadlo Kalich (Praha)
Začínáme končit
doprodej: 400 Kč

Sobotní divadelní předplatné

sobota 24. 9. 2016 od 18.00 hodin
Městské divadlo Zlín
Splašené nůžky
doprodej: 220 Kč

úterý 8. 11. 2016 od 18.00 hodin
Studio DVA (Praha)
Vysavač
doprodej: 350 Kč

Nahniličko – Divadlo Petra Bezruče

Páteční divadelní předplatné

Pátek 7. 10. 2016 od 18.00 hodin

Doprodej: 270 Kč
V Zubří letos vůbec poprvé přivítáme herce Divadla Petra Bezruče z Ostravy. Zavítají k nám s komedií, kterou již před 20 lety napsal známý moderátor Jan Kraus.
Neobyčejně trefná groteska o začátcích naší nové demokratické reality, divoká devadesátá léta, ze kterých jsme se ještě nepoučili. Božena, Andy a Třetí bydlí daleko od zvuků velkoměst – v krajině, kde hodně fouká vítr a lidé žijí ze dne na den. To ovšem ale jen do toho momentu, než se objeví pan Jorge Ejar Clavijo, to se pak začnou dít věci! Protože každý přece touží udělat obchod svýho života! Vydělat krvavý love. Vydělat prachy, o kterých se nám ani nesnilo… A o peníze jde dycinky až v první řadě, nebo?

„Groteskní komedie Nahniličko si střílí z „podnikatelů“, kteří se po Sametové revoluci vyrojili jako houby po dešti a jejichž cílem bylo pomocí všemožných podvůdků, podvodů a velepodvodů co nejrychleji zbohatnout. Mnozí si jistě ještě vzpomenou na „rumovou aféru“, „lehké topné oleje“ či „orlické vraždy“. To všechno byly „divoký devadesátky“. Leckterá současná aféra však toto období připomíná víc, než je zdrávo, a při sledování zpráv nás občas napadá, jestli to, co se tam odehrává, není ještě větší groteska než naše divadelní Nahniličko…” Daniela Jirmanová, dramaturgyně inscenace.
Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová
Délka představení 1 hod. 40 min.

6615-nahnilicko

VYSAVAČ – STUDIO DVA (PRAHA)

Sobotní divadelní předplatné

Úterý 8. 11. 2016 od 18.00 hodin
Bohumil Klepl v jedinečné komediální ONE MAN SHOW o zamilovaném uklízeči z nákupního centra. Máte chuť nechat si vysát každodenní starosti z hlavy? Přijďte se podívat na tuto romantickou komedii plnou vtipných eskapád, neuvěřitelných hrdinských kousků, trapných nárazů na držku a snění. Patrik Hartl, autor hitu Hvězda s Evou Holubovou a režisér nejúspěšnější české one man show Caveman, představuje výjimečný komediální talent Bohumila Klepla v osvěžujícím milostném příběhu, který vás zaručeně příjemně naladí.

foto_vysavac_3

Autor a režie: Patrik Hartl
Scéna a kostýmy: Antonín Šilar
Hudba: Marek Doubrava
Produkce: Helena Jiříková
Délka představení: 1 hod. 30 min. (bez přestávky)
Vstupné v doprodeji: 350 Kč

ZAČÍNÁME KONČIT – DIVADLO KALICH (PRAHA)

Páteční divadelní předplatné

Úterý 22. 11. 2016 od 18:00 hodin
Na jeviště Divadla Kalich vstupuje jedna z nejoblíbenějších hereckých dvojic současnosti, Bára Hrzánová a Radek Holub. Jako první hru na své nové domovské scéně zvolili francouzskou komedii Začínáme končit a ke spolupráci přizvali renomovanou režisérku Lídu Engelovou. Ve Francii velmi populární hra nabízí výjimečnou hereckou příležitost zejména pro Báru Hrzánovou, která ztvárňuje jednu ženskou hrdinku, a přesto se jedná o dvojroli: hraje totiž nejen atraktivní čtyřicátnici, ale také stejnou ženu tak, jak ji vidí její manžel, který je přesvědčený, že jeho manželka v poslední době příliš rychle stárne. Ale možná je za jejich manželským odcizením něco docela jiného…  Francouzská komedie výstižně vypráví o vztazích mezi muži a ženami, o plynutí času, strachu ze stárnutí a ošklivosti, o (ne)schopnosti být spolu.

1

Účinkují: Barbora Hrzánová, Radek Holub, Radek Zima, Jana Jiskrová, Miluše Hradská, Johanna Tesařová
Autor: Sébastien Thiéry
Režie: Lída Engelová
Délka: 105 min.
Vstupné v doprodeji: 400 Kč

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář