Turnaj TOP 12 uzavřel amatérskou ligu

0

 

Obrázek

Poslední březnová sobota patřila nejlepším zuberským amatérským kuželkářům. Nejlepší hráči poměřili své síly v rámci exhibičního turnaje TOP 12, který je poměrně prestižní a o výsledku rozhoduje každý hod. Hraje se totiž jen pět hodů do plných, pět v dorážce, se střídáním drah. Takže sebemenší zaváhání se ihned projeví. Do turnaje tentokrát nevstoupilo dvanáct nejlepších hráčů soutěže, protože ze zdravotních důvodů nemohli hrát Jarda Pavlát a Jindra Cahlík.

Ti byli nahrazeni Frantou Krupou a Pepou Randusem. Zápasy v základních skupinách byly odehrány v přátelské atmosféře a určily soupeře pro čtvrtfinále. Své skupiny vyhráli Vašek Zeman, Pepa Randus, Luba Krupa a Robert Jurajda. Ten se 114 shozenými kuželkami předvedl nejlepší výkon dne. Na výsledky základních skupin se můžete podívat zde. Zápasy play off přinesly pěkné výkony a i atmosféra v kuželně gradovala.

Mezi čtyři nejlepší se dostali Mirek Macháček, Luba Krupa a Robert Jurajda s Jirkou Křenkem, kteří si tímto zopakovali semifinálovou účast z loňska. Do finále se nakonec probojovali Robert s Jirkou, úspěšnější byl nakonec Robert, když oplatil Jirkovi porážku z loňska a stal se zaslouženým vítězem turnaje. V souboji o třetí místo byl úspěšnější Mirek Macháček, když porazil o pět kolků Lubu Krupu. Výsledky play off zde.

Ihned po odehrání turnaje přišlo na řadu vyhlášení výsledků. Nejprve byli odměněni tři nejlepší hráči turnaje TOP 12 a poté byl vyhodnocen celý ročník. Pořadí týmu je již delší dobu známé (1. Marodi, 2. Tip café, 3. Oktopus), oceněni byli i nejlepší jednotlivci. Nejlepší plné měl Mirek Macháček, dorážku Robert Jurajda a nejlepším průměrem se může pyšnit Luba Krupa. Po vyhlášení následoval raut, který připravila kavárna Tip café, někteří hráči odešli do nedaleké Sportovní haly na první zápas play off extraligy mužů a ostatní se věnovali do večerních hodin nadále kuželkám, ve hře zvané “”chalúpky”.

Za celý ročník je třeba poděkovat nejen hráčům, ale taky partnerům turnaje. Pořadatelem je již tradičně Město Zubří, které věnovalo i ceny nejlepším. Dále podporovali zuberskou ligu Řeznictví Žabčíkkavárna Tip caféZubřan.czMartin Pšenica a Robert Jurajda. Pátý ročník zuberské ligy by měl začít opět na podzim, vše bude ještě upřesněno v následujících měsících.

Výběr z fotogalerie – zobrazit celou fotogalerii

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář