Modeláři ve vzduchu, na zemi i na vodě

0

Zuberští modeláři mají i v letošním roce plné ruce práce. Na soutěžích leteckých modelářů dvakrát zvítězili, pětkrát obsadili druhé a jednou třetí místo. Na mezinárodním mistrovství ČR historických modelů obsadil Jarda Janošek druhé místo a získal titul vicemistr ČR pro rok 2016. Soutěže se zúčastnilo 70 modelářů z České republiky a Slovenska s 256 modely.

Automodeláři se zúčastňovali soutěží v rámci ČR i v zahraničí. Na letošním MČR automobilů v měřítku 1:10 obsadil Kuba Šimurda druhé místo a získal titul vicemistra ČR. V současné době se rozjíždějí zimní halové soutěže. Na první soutěži 24.9. obsadili zuberští modeláři jedno první a dvakrát třetí místo. V říjnu se uskuteční v zuberské sokolovně první závod Moravsko-Slovenského poháru 2016/2017.

V letošním roce jsme se vzhledem k počasí (častý silný vítr) zaměřili na lodní modely, hlavně plachetnice kategorie RG 65. Zúčastnili jsme se i první mezinárodní soutěže, která se konala 25.9. v Olomouci. Vzhledem k tomu, že jsme v této oblasti úplní nováčci a jeli jsme na zkušenou, skončili jsme v druhé polovině startovního pole. Příští závod jedeme na Těrlické přehradě za účasti modelářů z Polska, Maďarska a Slovenska.

V současné době rozjíždíme kroužky mládeže, kde rádi uvítáme nové zájemce o tuto zajímavou zájmovou činnost.

Jarda Janošek

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář