Noc s Andersenem 2016

0

V pátek 1. 4. 2016 se opět v Místní knihovně Zubří konala celorepubliková akce Noc s Andersenem. Začátek programu byl ve jménu malé mořské víly. Děti vyráběly rybičky, kterými jsme pak společně vyzdobili zeď v počítačové místnosti. Po večeři jsme se vrhli na hledání pokladu. Děti musely rozluštit několik typů šifer. Musely se popasovat se zrcadlovým textem, šifrovací mřížkou a morseovkou. Menší zkouškou odvahy a zručnosti pro některé bylo praskání nafouknutých balónků, ve kterých byly ukryty nápovědy. Odměnou pak dětem byly balíčky, ve kterých pak našly i pohlednice vydané k příležitosti s Noci s Andersenem, a tak si je někteří zájemci rovnou i vyplnili, a šli jsme je společně hodit do poštovní schránky.

Jednoznačným důkazem, že děti mají rády knihy a pohádky pak bylo, když při tiché poště kolovala zpráva, že nebude pohádka na dobrou noc. Vyděšené výrazy některých děti mluvily za vše.

Na dobrou noc se nakonec tematicky k odeslaným pohlednicím četla pohádková knížka Expedice z pohlednice, která děti tak bavila, že se neobešlo čtení bez přídavku.

Druhý den ráno, sotva děti otevřely oči, už ze svých spacáků volaly: “Teto, přečteš nám pohádku na dobrou noc?”

Podle výrazů a nadšení dětí, snad si můžeme troufat říci, že se akce vyvedla. A už teď se těšíme na nocování v knihovně v příštím roce, tentokrát už v novém prostředí, které nám umožní přijmout i více malých zájemců.

Celá fotogalerie je dostupná ZDE.

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář