Starší žáci druzí na mezinárodním turnaji v Linci

0

       V uplynulém víkendu se naši straší žáci zúčastnili mezinárodního turnaje v rakouském Linci. Na tomto turnaji startovalo osm družstev z pěti zemí – NEKA Alsoörs / Maďarsko, ŠKP Bratislava, HC Fivers Vídeň, SG LINZ/Neue Heimat, TSV Simbach / Německo, HC Talent Plzeň, HBC Strakonice, HC Zubří. Osm družstev bylo rozděleno do dvou skupin, kdy první dvě družstva postupovaly do semifinále. Postupně jsme se utkali s družstvem ŠKP Bratislava, TSV Simbach a domácím Lincem. Ve skupinových utkání dostali na hřišti všichni hráči a určitě se nikdo z nich neztratil a všichni bojovali a hráli tak jak jsme od nich očekávali.

Utkání ve skupině:

HC Zubří – ŠKP Bratislava 31:13 (14:8)

HC Zubří – TSV Simbach  28:14 (13:8)

HC Zubří – SG LINZ/Neue Heimat 33:19 (17:13)

Ve skupině jsme obsadili první místo a v neděli ráno jsme hráli utkání o postup do finále s Plzní. Od prvních minut jsme postupně navyšovali vedení a v druhém poločasu utkání dostali příležitost všichni hráči.

Semifinálové utkání:

HC Zubří – HC Talent Plzeň 25:18 (12:7)

Ve finále jsme narazili na družstvo Fivers Vídeň. Utkání bylo od prvních minut vyrovnané, ale našimi chybami, hlavně v neproměňování šancí jsme se připravili na turnaji o první místo. Sportovně musíme říci, že s tak dobrým družstvem jsme již dlouho nehráli a soupeři jsme po zásluze sportovně pogratulovali. Družstvo Fivers je dlouhodobě nejlepším družstvem v Rakousku v této kategorii a tak jakákoliv konfrontace s podobnými družstvy nás povede jenom směrem dopředu.

Finálové utkání:

HC Zubří – Fivers Vídeň 20:22 (9:9)

Na konci celého turnaje byl vyhlášen All Star Team. Do tohoto týmu se svými výkony dostali i dva zuberští hráči. Lukáš Křiva – pivot a Karel Koňařík – brankář. Svými výkony by si určitě zasloužili nominaci i Dušan Palát a Jakub Krupa, ale už by těch zubřanů v All Star Teamu bylo asi hodně J

Sestava: Karel Koňařík, Dušan Palát, Jakub Krupa, Lukáš Křiva, Dominik Ištvánech, Tomáš Šustáček, Nick Matějovič, Matěj Ulrych, Martin Sucháček, Lukáš Buberník, Lukáš Mořkovský, Jonáš Jurajda, Štěpán Cabák, Jiří Zeman

      Konečné pořadí:

  1. HC Fivers Vídeň
  2. HC Zubří
  3. TSV Simbach
  4. HC Talent Plzen
  5. SG LINZ/Neue Heimat
  6. NEKA Alsoörs
  7. HBC Strakonice
  8. ŠKP Bratislava

Závěrem bych chtěl poděkovat za podporu na tomto mezinárodním turnaji městu Zubří a Zlínskému kraji.

Trenéři: Josef Mazáč, Zbyněk Mizera, Vojta Krupa

starsi zaci druzi

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář