Shrnutí sezony 2014/2015 družstva žen TJ LESANA

0

Sezóna 2014/2015 byla v mnoha ohledech přelomová. Došlo ke změně na trenérských postech, kdy tým převzal coby hlavní trenér Josef Malina a  Vlastislav Janků coby vedoucí družstva. Jelikož hrozil rozpad nejnižší soutěže, Moravskoslezské ligy žen, ve které tým dosud působil, nastalo zásadní rozhodování, zda-li pokračovat v soutěži o třech družstvech, nebo zkusit náročnější, ale o to  zajímavější 2. ligu žen – Morava. Druhá možnost nakonec zvítězila. A tak nastalo období náročné přípravy a také shánění sponzorských darů, aby bylo vůbec z čeho pokrýt náklady na dopravu, startovné a další záležitosti. S tímto souvisí i uspořádání listopadové 1. lesaňácké diskotéky, jejímž účelem byla snaha posílit týmový rozpočet. Akce se nakonec nad očekávání vydařila.

První herní prověrkou bylo předkolo Českého poháru, kde si náš tým dokázal jednoznačně poradit na palubovce družstva TJ Nový Jičín 16:31. Ovšem hned v prvním kole přišla prohra na domácí půdě s Karvinou 20:26 a vypadnutí z Českého poháru.

V podzimní části soutěže 2. ligy žen-Morava nás ve dvoukolovém systému čekali tito soupeři: HC Ostrava, KH Orel Paskov, TJ Nový Jičín, Sokol Karviná a TJ UP Olomouc. Výsledky podzimní části dopadly následovně: Ostrava – LESANA 26:25, Olomouc – LESANA 36:18, LESANA – Karviná 27:34, Nový Jičín – LESANA 24:27, LESANA – Paskov 28:30, LESANA – Ostrava 26:23, LESANA – Olomouc 27:31, Karviná – LESANA 27:14, LESANA – Nový Jičín 24:25, Paskov – LESANA 31:17.

Celkově se tedy naše družstvo umístilo na 5. místě, což znamenalo zařazení do skupiny B pro jarní část. Zde mezi naše soupeře patřily tyto týmy: Tatran Bohunice, HK Hodonín, SK Velká Bystřice, HC Ostrava a TJ Nový Jičín. Utkání jarní části dopadla takto: LESANA – Bohunice 26:24, LESANA – Nový Jičín 22:15, Velká Bystřice – LESANA 29:25, LESANA – Ostrava 26:36, Hodonín – LESANA 41:14, Bohunice – LESANA  27:22, Nový Jičín – LESANA  22:32, LESANA – Velká Bystřice 27:30, Ostrava – LESANA 22:18, LESANA – Hodonín 16:32. Tyto výsledky znamenaly oěpt umístění na 5. místě.

I přesto lze tuto sezónu zhodnotit spíše kladně, jelikož tým dokázal hrát po určitou dobu vyrovnaně i s těžšími soupeři. Prohry byly většinou zapříčiněny nedostatkem hráček na některých postech, z čehož pramenil nedostatek fyzických sil k dotažení zápasů do vítězného konce i přes velké nasazení a bojovnost. Kladně lze hodnotit utužení a semknutí hráčského kádru, který pro následující sezónu posílil i o několik mladých hráček. Proto také věříme, že konečné umístění bude tentokrát lepší.

Závěrem nezbývá než poděkovat sponzorům, jejichž dary nám pomohly tuto sezónu finančně zajistit.

Jmenovitě: Město Zubří, COMMODUM s r.o., myonic, Mézl a Janíček, fa Holiš, Vanda Válková, Jiří Švec. Dík samozřejmě patří i fanouškům a příznivcům, kteří sledovali naše zápasy a podporovali nás.

 

Družstvo žen TJ LESANA Zubří

Lesana

Družstvo žen TJ LESANA Zubří

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář