Tenisový turnaj má opět jiného vítěze

0

Poslední červnovou sobotu nás čekal na kurtech Polyfunkčního centra další ročník tenisového turnaje ve dvouhře O pohár starosty města Zubří. Třetí ročník, třetí vítěz – to svědčí o tom, že obhájci prvenství to na tomto turnaji nemají jednoduché. Obvyklý počet čtyřiadvaceti borců, mezi nimi hodně dobří nováčci a potencionální favorité, již před začátkem turnaje dával tušit, že tento turnaj bude opět těžší a kvalitnější. Rozlosování proběhlo tradičně již v týdnu před akcí

a složení některých skupin si zasloužilo název „skupina smrti“. Vždyť ocitnout se ve skupině s obhájcem prvenství Jirkou Fiedlerem nebo nováčkem, ale výborným tenistou Alešem Opálkou, nedávalo moc šancí na úspěch. Ale pojďme si shrnout letošní turnaj pěkně od začátku.

ObrázekPod mrakem, kolem dvaceti stupňů – ideální tenisové počasí. Na těch pár dešťových kapek v průběhu celého dne se nemůžeme ani v nejmenším zlobit. Náladu nám nepokazil ani opožděný příjezd Tomáše z TIP cafe, který měl i letos na starosti občerstvení hráčů a jejich fanoušků. První zápasy ve skupinách se začaly hrát něco po půl deváté a již ony naznačily, kde hledat potencionální vítěze. Došlo i k několika dílčím překvapením a právě proto je tenis tak krásný.

Na jedné straně vítězilo mládí, síla a dravost, na straně druhé zase zkušenost a potřebný klid starších účastníků. Po zápasech v základních skupinách (na výsledky se můžete podívat zde), ze kterých postupovalo dále šestnáct nejlepších, již nebyl prostor pro ohleduplnost a kamarádství. Hrálo se na doraz!! Zajímavostí byl stejný počet bodů i gamů Petra Pavlíčka a Vojty Pernického a o posledním postupujícím musel rozhodnout los. Na správnou stranu mince vsadil Petr a dobré rozpoložení předvedl i v osmifinálovém zápase, ve kterém zdolal Pavla Pernicu, který do té doby neprohrál a oplatil mu porážku z minulého roku. Další osmifinálové zápasy žádné větší překvapení nepřinesly. Z následných čtvrtfinálových bojů nejvíce přitahoval zájem zápas mezi bratry Jurajdovými.

ObrázekPo velkém boji nakonec do semifinále postoupil Robert, když přehrál Jarka nejtěsnějším výsledkem 6:5. Toto utkání ho hodně vyčerpalo, a ač vedl nad Alešem Opálkou již 3:0, nedotáhl utkání do vítězného konce a nakonec podlehl 3:6. Ve druhém semifinále přehrál Jirka Fiedler 6:1 Petra Matulu a čekal nás poslední zápas. Zápas dvou nejlepších, kteří turnajem postupovali vcelku suverénně. Ale vyhrát mohl jen jeden. Jirka sice chtěl oplatit Alešovi porážku ze základní skupiny, ale nebyl úspěšný ani nyní.

Ve finále zvítězil Aleš Opálka poměrem 6:3, potvrdil roli favorita a celý turnaj vyhrál.  Kompletní výsledky play off zde. Jelikož se hrála spousta zápasů, blížil se večer a nenápadně se stmívalo, nezbýval čas na nic jiného než vyhlásit výsledky, předat ceny nejlepším a své celodenní zážitky jít vyhodnotit do nedaleké kavárny, kde došlo i na promítání fotografií z celého turnaje.

Závěrem mi dovolte poděkování hráčům za fair play přístup ke hře a soupeřům, jejich fanouškům, kteří je přišli na Polyfunkční centrum podpořit, sponzorům a partnerům turnaje, kteří přispěli do turnaje hezkými cenami, Michal Silný (vyplétání tenisových raket) a LB Silver. O občerstvení včetně výborného guláše se postaral Tomáš z kavárny TIP cafe, pořadateli a organizátory byli pracovníci odboru kultury a sportu Města Zubří.

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář