Louskáčka v podání ZUŠ B-Art zatím viděly tři tisícovky diváků

0

Tříměsíční pouť baletního představení Louskáček v podání Základní umělecké školy B-Art je u konce. Během této doby vystoupilo téměř 60 žáků tanečního oboru s novým projektem celkem 11krát, představení zhlédlo na 3 tisíce diváků a sklízelo úspěchy po celém regionu.

ZUŠ B-Art, která působí ve Valašském Meziříčí, Zašové, Zubří a Ratiboři, připravovala s žáky tanečního oboru toto baletní představení od září loňského roku a dvě lednové premiéry si účinkující vychutnali v Zašové před vyprodaným hledištěm. Od té doby viděli Louskáčka dospělí diváci i žáci základních a mateřských škol v Zubří, Horní Bečvě, ve Frenštátě pod Radhoštěm, Valašském Meziříčí nebo v Zašové.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli Louskáčka během tak krátké doby představit na spoustě zajímavých míst a pro různorodé publikum. Hrát budeme opět na podzim, v jednání je například Nový Jičín, Karolinka, ale i vzdálenější místa, jako Šumperk nebo Třinec. Těšíme se, kde všude ještě Louskáčka předvedeme,“ říká pedagožka ZUŠ B-Art Karin Ulrichová, která představení s žáky nastudovala.

Žáky ZUŠ B-Art teď čeká příprava na závěrečná vystoupení, která proběhnou v Zašové a ve Valašském Meziříčí v květnu a červnu. ZUŠ B-Art zároveň pracuje na přípravách 8. ročníku mezinárodního festivalu současného tanečního umění TANECVALMEZ, který se uskuteční ve Valašském Meziříčí od 5. do 7. června.

Autor: Bc. Zuzana Zítková, ZUŠ B-Art

Autor fotografie: Martin Pospěch

Snímek 047

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář