Elubic ze Zubří a Tomáš Kočko se svým orchestrem rozjásali zuberský klub

0

V pátek 27. března se velký sál zuberského Klubu rozezněl v rytmu jara. Naprostá většina návštěvníků zavítala do našeho kulturního stánku poslechnout si rozmanitou směsici etnorockových melodií inspirovaných nejen moravským folklórem v podání Tomáše Kočka a jeho orchestru. Než se ale k mikrofonům dostaly hlavní hvězdy večera, pódium patřilo trojici místních školáků, kteří si svou bezprostředností i umem brzy získali přízeň publika.

Poprvé jsme se s děcky ze zuberské základky vystupujícími pod záhadným názvem Ávorys Elubic potkali před dvěma lety na Benefici pro Stonožku. Na této akci se vždy objeví nějaký talent, který svým charismatem a uměním umí okouzlit a zaujmout. Tehdejší čtveřice s kytarami, flétničkou a hlavně krásně sladěnými hlasy po dlouhé době rozčeřila relativně stojaté a klidné zuberské hudební vody. Oč překvapivější bylo mé první setkání tenkrát poprvé, o to příjemnější byla má páteční nejnovější zkušenost. Byť jen ve třech, jsou stále spolu, přicházejí stále s novými písničkami a zpívá jim to, panečku, na jedničku – především pak Míše Valchařové, jejíž sytý, plný a čistý hlas doslova hladí. Hlasem, kytarou a flétničkou ji pak skvěle sekundují Václav Opálka a Karolína Martykánová, která navíc naprosto bezprostředně a bez trémy doprovází vystoupení kapely Elubic doprovodným komentářem.

Po několika písničkách se „Elubici“ rozloučili s publikem i fantastickým zvukem, který dostali jako dárek od pořadatelů a od toho okamžiku již pódium patřilo výhradně Tomáši Kočkovi a jeho orchestru. Jarní písně jsou prý vždy plné živých rytmů, bubnů a bubínků, doslova nabitých energií. A tak vypadalo i zuberské vystoupení, které doslova zvedalo publikum ze židlí. Každý by nejraději tancoval, kdyby se nestyděl.  Tak tato příjemná kratochvíle zůstala vlastní jen pár přítomným dětem. Skvělé nazvučení sálu spolu s energií čišící ze všech účinkujících doslova předznamenalo jarní energii i výkyvy počasí, které se nám přelom března a dubna chystal přinést.

Koncertní sezóna v Klubu ale ještě nekončí. Příště, už v pátek 10. dubna se můžete těšit na klasiku v neklasické podobě. Souboj klavírních improvizátorů nabídne velký hudební zážitek, jehož výslednou podobu můžete svými nápady ovlivnit i Vy.

 

DSC01061 DSC01072   DSC01084 DSC01092 DSC01100 DSC01103 DSC01107 DSC01111 DSC01116 DSC01121 DSC01135 DSC01137   DSC01157 DSC01160 DSC01162 DSC01171

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář