První ročník turnaje ,,O pohár starosty města Zubří” – fotbalová přípravka

0

V prosluněnou neděli 1.2. se naše mladé fotbalové naděje představily v zuberské hale na prvním ročníku domácího turnaje “O pohár starosty města Zubří”, který byl vyhlášen pro kategorii U 10 a mladší.( Kluci a děvčata narození roku 2005 a ml.) Systém turnaje byl určen na “každý s každým” a proto byl počet týmů omezen na šest.Krom domácích, se nám v Zubří představily celky Hrachovce, podporováni dvěma hráčí Sigmy, Velkých Karlovic – Karolinky, Jablůnky, Růžďky a Zašové. Hrálo se 5 + 1 , délka zápasu byla 18 minut bez přestávky.

Hrachovec – Zubří   2:1    Hned v prvním utkání jsme narazili na pozdějšího vítěze turnaje, přestože jsme se dostali do vedení díky Rádsetoulalovi , avšak soupeř záhy srovnal. Utkání rozhodl až gól v poslední minutě a to , bohužel , do naší sítě , který byl navíc velmi smolný a zbytečný. Nedalo se nic dělat, do turnaje jsme nevkročili nejlépe.

Zubří – VKK   3:0  Kluci si poté spravili chuť na celku z Karlovic. V utkání jsme dominovali a pouze díky výbornému branáři, jež byl nakonec vyhlášen i nejlepším branářem turnaje, se skóre zastavilo pouze na třech našich vsítěných brankách. (Zeman 2, Rádsetoulal 1)

Zubří – Jablůnka 5 : 0  Náš vlak se začínal pomalu rozjíždět, kluky z Jablůnky jsme uvěznili na jejich vlastní polovině a nepustili je k jediné střele ! Jednnoznačné vítězství a vynikající výkon.( Zeman 2, Bumbala 2, Rádsetoulal 1).

Kluci stále věřili v pvrvní místo, ve zlaté medaile, v zisk trofeje nejcennější. Ale Hrachovec v utkáních ani jednou nezaváhal a tak se klukům jejich sen pomalu rozplýval. I tomu bych připočítal zbytečnou ztrátu v dalším utkání, kdy bylo již jasno, že celek Hrachovce turnaj vyhraje.

Zubří – Zašová 0:0 Asi nejnepohlednější utkání celého, jinak vydařeného, dne. Byli jsme lepší, než-li náš soupeř, který hrozil maximálně z páru kontrů, jinak míče spíše nakopával, či spíše zakopával. Našim klukům , pro změnu, chyběla touha a radost ze hry.

Před posledním utkáním jsme si s kluky museli v šatně vyříkat, že s tímto způsobem hry nejenže hazardují i s druhým místem v táurnaji, nýbrž jistě přijdou o sympatie diváků a rodičů, kteří je přišli podpořit.
Zubří – Růžďka 3:1 Po pravdě , promluva zabrala jen z části. S jednoznačně nejslabším celkem turnaje kluci zvítězili, ale s výkonem na 30 %. Ale i to na kluky z Růžďky stačilo. (Zeman 1, Bumbala 1, Rádsetoulal 1)
 Umístění : 1. Hrachovec 
2. Zubří
3. VKK
4. Zašová
5. Jablůnka
6. Růžďka

Celkově se turnaj musel všem přítomným líbit mým jménem jim děkuji, že nás přišli podpořit, našim klukům gratuluji alespoň k zisku stříbrných medailí a velký dík patří i výboru FC Zubří, který se včetně nejstarších , do pořádání turnaje zapojil. Nezbývá , než – li doufat, že se sejdeme i příští rok a tentokráte skončíme ověnčeni zlatými vyvříny . Co říci závěrem … Fotbalu zdar, tomu zuberskému zvlášť !!!

Autor článku a fotek:David Plucnar 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář