Tříkrálová sbírka 2015

0

 

Celkem 1.213.756,- korun se podařilo na začátku letošního roku vybrat od občanů mikroregionu Rožnovsko a některých dalších obcí v rámci tradiční Tříkrálové sbírky. Ve srovnání s rokem 2014 se tak podařilo získat o téměř sto tisíc korun více na humanitární účely i pro potřebné obyvatele města Rožnov p.R. a okolních obcí.

 

Opět po roce přijeli na rožnovské Masarykovo náměstí tři králové na koních. Koledováním požádali o finanční příspěvek. Koledníky přijali místostarostové města Kristýna Kosová a Jan Kučera.

 

V pátek 9. a v sobotu 10. ledna procházely tříkrálové skupiny organizované Charitou Valašské Meziříčí nejen Rožnovem, ale také dalšími obcemi mikroregionu Rožnovsko a v obcích Zašová, Velká Lhota, a Střítež.

 

Na Rožnovsku bylo vybráno celkem 1.213.756,- Kč, což je o 93.698 korun více než v roce 2014,“ prozradil koordinátor sbírky na Rožnovsku Jan Lušovský z Charity Valašské Meziříčí. „Výtěžek sbírky chceme částečně použít na zakoupení automobilu pro pečovatelskou službu, na vybavení multismyslové místnosti pro klienty Centra denních služeb pro seniorya pro přímou pomoc lidem v nouzi,“ doplnil ředitel Charity Valašské Meziříčí Jiří Gavenda s tím, že velké poděkování patří všem, kteří finančně přispěli do kasiček tříkrálových koledníků i těm, kteří se na organizaci letošní Tříkrálové sbírky podíleli.

 

„Velmi mne potěšilo, že přímo v Rožnově se koledníkům podařilo výrazně navýšit loni vybranou částku. Rožnované pro potřebné uživatele charitních služeb vhodili do kasiček v rámci Tříkrálové sbírky 321.839 korun, což je o téměř 25 tisíc korun více než v loňském roce,“ řekl místostarosta Rožnova Jan Kučera.

 

Níže je uvedena tabulka srovnávající vybrané částky v jednotlivých obcích 2013, 2014 a 2015.

Výsledky tříkrálové sbírky 2015

 

Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.

 zdroj: http://www.roznov.cz/

 

 

V Zubří v sobotu 10.1.2015 vyrazilo koledovat celkem 12 skupinek koledníků, kteří vykoledovali 180 630 ,- Kč

 

Tří králové v Zubří


 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář