Těžký byl každý zápas

0

Který zápas byl nejtěžší, jaké měli zdravotní potíže a o atmosféře turnaje. O tom všem jsme hovořili s vítězi Zubří OPEN 2014 Honzou Valčuhou a Staňou Děckým …..

Honzo, prvního ročníku Zubří OPEN ses nezúčastnil a mnoho lidí Tě nezná. Můžeš se nám krátce představit?
H.V.: Pocházím z malé vesničky nedaleko Nového Jičína. Do Rožnova p.R. jsem se přiženil v roce 1986 do rodiny, která má hluboké zuberské kořeny. (Volkovi z Hájů). Tenis jsem začal hrát jako snad každý mladý kluk přes provaz natažený přes cestu. Později jsem přičichl i k antukovým dvorcům, ale to už jsem věděl, že tenis bude mou celoživotní vášní. Nikdy jsem ho nehrál závodně ani jsem neměl žádného trenéra. Sám bych se charakterizoval jako průměrný, zarputilý, tenisový amatér.

Staňo, prvního ročníku turnaje Zubří OPEN 2014 ses zúčastnil s Dušanem Cibulcem. Letos jsi nastoupil po boku Honzy Valčuhy? Proč ta změna?
S.D.: Změna vznikla tím, že se Dušan Cibulec vrátil do turnajového ročníku 2014 na Starém Zubří. Tím pádem jsme nemohli spolu trénovat čtyřhru oproti minulému roku, kdy tuto soutěž nehrál a byl čas na trénování. Dvouhra a čtyřhra jsou rozdílné typy hry. Domluvili jsme se tedy s Honzou Valčuhou, se kterým jsem sehrál v této sezóně již více zápasů. Jsme zvyklí hrát vedle sebe.

Co říkáš na konkurenci?
H.V.: Konkurence mě nepřekvapila, protože prvního ročníku Zubří OPEN jsem se zúčastnil jako divák, byť asi jen hodinku a tak jsem trochu věděl do čeho jdu. O turnaji mi řekl Staňa Děcký, můj dlouholetý kamarád a během roku jsme se domluvili, že bychom to za rok mohli zkusit spolu. Úroveň letošního ročníku byla velmi dobrá, konkurence vyrovnaná, žádná dvojice vyloženě výkonnostně neodskočila a to je při těchto amatérských turnajích velice důležité.
S.D.: Konkurence byla o mnoho větší než minulý rok. Žádná dvojice postupující ze skupiny do „pavouka“ si nemohla být jistá postupem dál.
Obrázek
Který zápas turnaje byl nejtěžší?

H.V.: Když vezmeme v úvahu věkový průměr našeho páru, tak klidně můžu říct, že každý. Ale jeden bych přece jen zmínil a to semifinálový souboj proti loňským vítězům, kde rozhodoval až tiebreak, kde jsme byli ti šťastnější. I finálový zápas nebyl jednoduchý, protože s Liborem a Jarkem Pšenicovými se velice dobře tenisově známe a oni velmi dobře znají nás.
S.D.: Pro měl byl fyzicky nejtěžší zápas čtvrtfinále a samozřejmě semifinálový zápas.

Při hře jsi měl zdravotní problémy, měl jsi zavázané koleno. Co Tě trápilo a už je vše O.K.?
H.V.: Mé koleno zdaleka v pořádku není, ale po sezoně půjdu do sebe a vyhledám odbornou pomoc.

Při hře jsi měl zdravotní problémy, musel jsi ledovat. Už je vše O.K.?
S.D.: S kolenem mám dlouhodobé potíže. Při semifinálovém zápasu mě zradil také lýtkový sval.Jasně, že O.K. (v rámci mého věku).
ObrázekJak se Ti líbila atmosféra turnaje? A můžeš nám už nyní, jako obhájce vítězství, slíbit účast na ročníku dalším?
H.V.: Atmosféra turnaje byla skvělá, přátelská, jak to u těchto ryze amatérských turnajů bývá (a já doufám, že to tak zůstane :). Výborná organizace, ideální tenisové počasí, tak co si víc přát! Co se týče obhajoby, rok je dlouhá doba, ale pokud budu moci, velice rád se zúčastním příštího ročníku Zubří OPEN 2015.
S.D.: Atmosféra byla vynikající. Pořadatelé vše zvládali s profesionálním přístupem. Vše měli krásně zorganizováno a zajištěno. Má další účast je závislá na mém a Honzově zdraví. Pokud bude vše v pořádku, velmi rádi přijdeme obhájit vítězství.

Pánové, děkuji za rozhovor a skvělý výkon na turnaji a přeji Vám, abyste se dali zdravotně do pořádku tak, abychom se v příštím roce opět mohli vídat na tenisových kurtech!!

PR

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář