Velký úspěch mládeže HC Zubří v Klagenfurtu!

0

 

Od 19. do 22. 6. 2014 se uskutečnil další ročník United World Games. Tenhle velký turnaj se vždy pořádá na konci června a účastní se ho velké množství států s celého světa. Je to taková malá olympiáda. Na těchto hrách můžeme vidět sporty jako tenis, fotbal, rugby, házená, basketbal, volejbal, pozemní hokej, ve všech mládežnických kategoriích, to znamená od mladších žáků až po starší dorost. Letos opět nechyběli na těchto hrách házenkáři ze Zubří v kategoriích mladší žáci, starší žáci, mladší dorost. V kategoriích starší žáci a mladší dorost dokonce obhajovali prvenství s předešlého ročníku.

Do Rakouska jsme vyrazili ve čtvrtek ráno. Cesta byla dlouhá, ale bez větších potíží jsme jí zvládli. V podvečer jsme dorazili na místo, zajistili jsme vše potřebné ohledně organizačních věcí a jeli se ubytovat do campu. Po postavení všech stanů se kluci mohli jít schladit do místního jezera.

V pátek ráno jsme vyrazili na svá první utkání ve skupinách. Mladší dorost své první utkání vyhrál velkým rozdílem a ve svém druhém utkání po velkém boji s rakouským týmem remizoval. Starší žáci svá dvě utkání zvládli na jedničku a zaslouženě vyhráli. Mladší žáci také zvládli svoje dvě utkání a 4 body do tabulky byly jejich. Večer byl zahajovací ceremoniál, který se konal na velkém fotbalovém stadioně. Právě tam, se všichni účastníci turnaje ze všech zemí představí a je vidět ten velký počet nadšené mládeže. Organizátoři to měli velmi dobře připravené, opět s toho byla velká show!

V sobotu ráno jsme navštívili s mladšími a staršími žáky Minimundus. Tam byly k vidění zmenšeniny všech významných staveb na světě. S nadsázkou jsme vlastně procestovali celý svět. Mladší dorost zatím hrál svá další dvě utkání ve skupině proti německému a švýcarskému soupeří a uspěl v obou případech. Tímhle si zajistil semifinále. Odpoledne odehráli starší žáci taky své poslední utkání ve skupině a opět vítězně. V podvečer čekal mladší dorost a mladší žáky semifinále.

První šli na plac mladší žáci. Jejich soupeřem byl tým HC Multiprod Gornesti s Rumunska. Tohle utkání se hrálo s velmi dobrou obranou obou týmu. Vedení se přelévalo ze strany na stranu. V posledních sekundách zápasu byl stav nerozhodný a my měli útok, jenže po technické chybě nás soupeř mohl potrestat s rychlého útoku, ale náš brankář byl proti a tak za nerozhodného stavu se šlo do prodloužení. V něm byl o jednu branku šťastnější soupeř a kluci poprvé na turnaji prohráli – 9:10.

Mladší dorost narazil na silný tým Gymnasium Bad Vöslau. Naši kluci vstoupili do zápasu lépe, ale po nepřesných zakončeních se soupeř dotáhl. Dramatickou koncovku jsme bohužel nezvládli a podlehli o jedinou branku – 13:14. Také první porážka na turnaji.

V neděli všechny naše družstva jely dopoledne na svá poslední utkání bojovat o medaile. Jako první mladší žáci o 3. místo s týmem MTK Budapešť. Soustředěně jsme vstoupili do zápasu a dostali se do mírného vedení. Po mnoha neproměněných šancích jsme soupeři nemohli odskočit víc jak na dvoubrankový rozdíl, dokonce na začátku druhého poločasu jsme prohrávali. Závěr zápasu byl opět infarktový, soupeř vstřelil za nerozhodnutého stavu branku, ale asi tak 2 sekundy po závěrečném klaksónu. Někteří kluci už brečeli, protože si mysleli, že je konec. Takhle se šlo na prodloužení, které jsme zvládli a vyhráli o dvě branky – zisk bronzových medailí!

Starší žáci hráli finále se švýcarským týmem SG Horgen/Wädenswill. Na soupeře jsme přímo vlétli a budovali si náskok od prvních minut zápasu. Skvělý útok, skvělá obrana s dobře chytajícíma golmanama nám zajistila výhru a obhajobu prvenství zlatých medailí!

Jako poslední se představil mladší dorost proti místnímu týmu KHW. Soupeř byl velmi nepříjemný, ale po nevydařeném úvodu jsme převzali otěže zápasu do svých rukou a hlídali si mírný náskok. Po poločase jsme zpřesnili obranu a bez větších problému zápas dotáhli do vítězného konce – zisk bronzových medailí! Po společném obědě jsme se sbalili a vyrazili domů. Ve večerních hodinách jsme v pořádku předali děti rodičům.

Věříme, že tyhle velké sportovní hry se klukům líbily, užili si je a  už se těší na další ročník. Všichni hráči ukázali bojovné zuberské srdce a patří jim velká pochvala a dík za reprezentaci klubu a města Zubří. Také děkujeme všem, kteří nám pomohli s finanční stránkou, abychom vůbec mohli odcestovat na tenhle turnaj. V neposlední řadě musíme pochválit našeho hlavního vedoucího zájezdu Zbyňka Mizeru, který to měl pevně ve svých rukách a vše klapalo jako hodinky, bez něj by se tohle celé nedělo. Díky patří také naší zdravotnici Věrce Musilové a výbornému řidiči Petru Orságovi.

 

HC Zubří – nástup na United World Games (Klagenfurt)


 

 

Sestava mladších žáků: Cibulec J. – Vlk Š., Mořkovský L., Havran M., Matejovič N., Randýsek T., Skýpala T., Jurajda J., Románek J., Ulrych M., Krupa O., Adam M., Hanskut J. Trenéři: Randýsek T., Skýpala S.

Sestava starších žáků: Mizera Š., Pliska D., Mikulenka D. – Mizera B., Palát D., Krupa J., Petřek J., Vlk T., Koleček J., Buberník D., Koleček T., Křiva L., Vašek P. Trenéři: Krupa V., Malina J.

Sestava mladšího dorostu: Drápela V., Číž O. – Vala P., Číž V., Menšík N., Cáb T., Bondyuk I., Blinka M., Svoboda F., Matyska M., Padalík J., Šmíd T. Trenéři: Mazač J., Menšík N., Mičola I.

Autor článku: Josef Malina

 

Autor fotek: Stanislav Skýpala

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář