DIVADLO CHAOS ZAHRÁLO V ZUBŘÍ. VZDUCHEM LÉTALY KVĚTINY, PLYŠÁCI I SPODNÍ PRÁDLO.

0

Už od dob, kdy do Zubří poprvé zavítala legendární travesti skupina Screamers, je jasné, že zuberské publikum má pro mužská těla oděná do dámských šatů jistou slabost. A když na sebe ženskou podobu vezmou takoví „dva exoti“, jako je Pepa Šturma a Honza Závorka z divadelního souboru Chaos, úspěch je zaručen. Lepší start si 10. divadelní sezóna v Zubří ani nemohla přát.

Divadlo Chaos se v Zubří se svou novinkou Pod praporem něžných dam představilo na přelomu ledna a února hned dvakrát. V pátek 31. ledna mu aplaudoval sál zaplněný majiteli letošního divadelního předplatného, první únorová sobota pak patřila všem nadšeným příznivcům této léty prověřené herecké party. Právě to druhé (sobotní) představení vyvrcholilo v grandiózní standing ovation, kdy vzduchem létaly květiny, plyšáci a dokonce i dámské spodní prádlo, a tak si tento herecký soubor z Valašské Bystřice mohl na zuberské scéně připadat opravdu jako doma.

Podle oficiálního webu divadla Chaos sahá jeho novodobá historie už do roku 1985. Chaos už bude příští rok 30tiletý. To je panečku více roků existence, než mají za sebou mnozí jejich diváci, neřkuli herci. A ačkoliv jedni odcházejí a druzí přicházejí, jedno zůstává – nadšení publika!

Letošní kus, který pochází z pera současného amerického autora, Kena Ludwiga, herecky ovládlo duo představitelů hlavních rolí, Honzy Závorky a Pepy Šturmy. Pánové se zhostili rolí dvou neúspěšných shakespearovských herců, kteří ve vidině možného dědictví rozehráli hru se svou vlastní identitou a v převlečení za léta neviděné neteře „umírající“ tetičky čelili jednomu překvapení za druhým. Jejich gestika, mimika, elegance a bravura, s jakou ovládali chůzi, běh i skoky na ne zrovna nízkých podpadcích by mohla leckoho nechat na pochybách, zdali se této „zálibě“ nevěnují častěji než jen na zkouškách a představeních svého divadla. Zubřany musí těšit, že novou šťávu souboru vlili hned tři místní rodáci: Pepa Šturma, který je svými fyzickými i mentálními schopnostmi přímo předurčen k tomu, aby bavil lidi, ale také Milča Bláhová, které role mladičké a naivní Audrey neskutečně slušela a Martina Mondříková, která v rámci své herecké premiéry dokázala obdivuhodně zestárnout a tetičce Florence propůjčit pohyby, gesta i artikulaci vitální, bodré a rádoby umírající milionářky. Bylo to prosté a jednoduché. Pánové bavili, dámy v čele s Janou Majerovou v roli Meg byly okouzlující a půvabné, děj pozvolna plynul a obecenstvo se náramně bavilo.

Pod praporem něžných dam

Napsal: Ken Ludwig

Originální název: Leading ladies, 2004

Hráli:

  • Leo – Honza Závorka
  • Jack – Pepa Šturma
  • Meg – Ing. Jana Majerová
  • Audrey – Milča Bláhová
  • Duncan – MUDr. Jaromír Veith
  • Florence – Martina Mondříková
  • Doktor – Miroslav Chumchal
  • Ben – Radek Štefela

S divadlem nekončíme! Začínáme! Už brzy: SPONA, Ondra Brzobohatý a spol., rožnovský DIVOCH a další …

Přátelé prken, co znamenají svět, mají v Zubří velké štěstí. Chaosem to u nás nekončí, ale začíná! Program letošního divadelního předplatného pokračuje 12. února komedií Divadla Radka Brzobohatého VYHAZOVAČI. Podle Vašich ohlasů již nyní víme, že by se hra u nás mohla hrát klidně dvakrát, a zase by bylo plno. Bohužel si však vzhledem k plánované šňůře divadla a délce představení tento luxus nemůžeme dovolit. Ale netruchlete, naši ochotníci už pomalu šlapou Ondrovi Brzobohatému a jeho kumpánům na paty.

Novinka naší oblíbené divadelní SPONY je už na spadnutí.  1. března uvidíte autorskou zuberskou hru LÁSKA NA HORÁCH, jejíž původní podoba pochází od Jana Koláčka Zárubského a v Zubří se hrála již v roce 1935. A „spoňáci“ v čele s Kateřinou Gazdovou se výzev nebojí – jdou do toho i s živou muzikou (CM Beskyd), písněmi a humorem sobě vlastním. Repríz se jistě dočkáme brzy po premiéře.

Divadelní představení v Zubří plánovaná do konce roku 2014

Středa 12. 2. 2014 – Divadlo Radka Brzobohatého, Vyhazovači

Sobota 1. 3. 2014 – divadelní SPONA Zubří, Láska na horách

Pátek 25. 4. 2014 – DIVOCH, Haló Marie, aneb Karlovy peripetie

Pátek 16. 5. 2014 – Divadlo Ungelt (Praha), 6 tanečních hodin v 6 týdnech

Pátek 3. 10. 2014 – Slezské divadlo Opava, Rodina je základ státu

Pátek 28. 11. 2014 – Slovácké divadlo Uherské Hradiště, Peklo v hotelu Westminster

 

 

Více fotek ke stažení ZDE


Autor Fotek: Lenka Přečková

Autor Fotek: Aleš Měrka

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář