Házenkáři Zubří senzačně vyplenili Karvinou

0

Karviná – Na Zubří to extraligoví házenkáři Karviné letos neumějí. Potvrdili to i dnes v 13. kole, kdy domácí Baník podlehl Valachům a pomohl soupeři opět reálně pomýšlet na postup do bojů o medailové příčky.

KARVINÁ – GUMÁRNY ZUBŘÍ 26:28 (13:13)

„V souboji o pozice v první šestici je to pro nás důležitá výhra, my ji ale vnímáme teď po zápase ještě více z pohledu nálady v mužstvu, protože se nám v poslední době moc nedařilo a v Karviné jsme si potvrdili, že jsme v předchozích zápasech opravdu nehráli na svých možnostech. Chyběla nám sebedůvěra. Konečně nám ale zápas vyšel a hráči zjišťují, že si mohou věřit v zakončení, že jsou schopni vyhrát důležitý zápas a zlepšit své postavení v tabulce,” pochvaloval si po utkání mladý zuberský kouč Aleš Kořínek. Gumárny odehrály v Karviné vyrovnaný zápas. Zlomovým se nakonec ukázal výborný výkon zuberského gólmana Petra Orsága, který od 40. minuty „zavřel” bránu a soupeř na něj nebyl schopen najít účinnou zbraň. Díky tomu si také hosté vypracovali třígólový náskok, který si udržovali a v závěru ještě navýšili. Dva body jej mohly těšit nejen proto, že je hráči vybojovali nad svým velkým karvinským rivalem, ale zároveň i v klíčovém utkání o první šestici, kde je tabulková situace nesmírně vyrovnaná a počítá se každý zisk, zvláště z cizího hřiště.

Zubří - Karviná 20130054

 

„Z obou pohledů je to pro nás příjemné, přitom stačilo prokázat jen více osobní odvahy, možná vyhrát pár soubojů v obraně, jelikož co se týče samotné hry, neměli jsme vůbec nic,” přiznal Kořínek. I on přitom označil za důležité výkony gólmanů. „Základem všeho je obrana a gólman. A nám dneska Orság skutečně zachytal. My jsme viděli karvinský zápas v Hranicích, kde zase vychytal baníku výhru Schams. Vidíte, že je to hodně o brankáři, ti hrají v našem sportu velkou roli, ovšem musí být nedílnou součástí naší obrany,” upozornil kouč hostí. „Orság měl dneska na našem úspěchu lví podíl, jenže kdyby chytal jako Bůh a my nedávali šance, tak nám to stejně bylo k ničemu. Jsou to spojené nádoby, naštěstí nám dneska fungovaly,” hodnotil veledůležitou zuberskou výhru Aleš Kořínek. A co na to domácí trenér? Nic. Po zápase utekl do šatny a vyjadřovat se k utkání nechtěl. „Na nějaké medaile to v tuto chvíli opravdu nevypadá. Z posledních dvou zápasů, kde jsme měli získat čtyři body, jsme nezískali nic,” kroutil hlavou pivot domácího celku Libor Hanisch. „Sám jsem zvědav, jak to budeme napravovat, ztracené body musíme získat někde venku, u silného soupeře,” dodal.

Zubří: Orság, Janků – Šlachta 1, Douda 3/3, Trifunovič 2, Horut 4, Třeštík 1, Randýsek 3, Šustáček 2, Bechný 3/3, Václav 1, Zahradníček 4, Dědek 3, Mičkal 1.

Nejvíce branek Karviné: M. Vančo 8, Chudoba 5/1, Sliwka 4, Vučkovič 4.

Rozhodčí: Horáček, Novotný.

Sedmimetrové hody: 2/1 – 6/6.

Vyloučení: 5:4. Diváci: 650.

Zdroj: Valašský deník

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář