Zubří vybojovalo v Kopřivnici další cenné vítězství

0

 

 KH Kopřivnice – HC Gumárny Zubří 23:30 (14:13)

Zubří – Házenkáři Gumáren Zubří podle očekávání zvítězili ve víkendovém 10. kole extraligy na palubovce Kopřivnice o sedm branek. Valaši tak zvládli i druhé utkání pod vedením trenéra Aleše Kořínka, který tým přebral před necelými třemi týdny po odvolání kouče Ćeliće. KOPŘIVNICE – ZUBŘÍ 23:30 (14:13) Trenér Zubří Aleš Kořínek před utkání upozorňoval na sílu soupeře, který například doma obral o bod i silnou Plzeň. A zápas mu dal nejméně v první půli zapravdu. Zubřané sice byli po většinu úvodního poločasu mírně popředu, ale větší náskok si nebyli schopni vybudovat. Naopak do kabin šli s jednobrankovým náskokem domácí. „V prvním poločase se dění na hřišti hodně odvíjelo od dobré hry Kopřivnice. Domácí hráli skutečně dobře, navíc je podpořil v brance zkušený Luďa Fabián a my jsme se nemohli prosadit tak, jak bychom potřebovali,” zhodnotil dění v první půli trenér Gumáren Zubří Aleš Kořínek. Pro zápas klíčové momenty přišly hned zkraje druhého poločasu. Hosté si nenechali Kopřivnici odskočit, naopak sami zabrali a rychle si vybudovali čtyřbrankový náskok, který si pak udržovali minimálně na této úrovni. Na konci zápasu pak svítila na ukazateli sedmibranková výhra hostů. „Věděli jsme, že když se budeme dál držet naší hry, tak to bude dobré. Přesně tak jsme to říkali klukům v kabině a tak se také stalo. Nahnali jsme se do nějakých akcí jeden na jednoho, ale vše byla týmová hra.Kopřivnice Zubří  20130106

Plusem oproti první půli bylo zlepšení v zakončení, to vše nám hrálo postupem času do karet,” pochvaloval si zlepšený výkon po změně stran kouč Zubří. Základem všeho však podle něj byla obrana, na které Zubřané svůj výkon na palubovce nedalekého soupeře postavili. „Zní to možná jednoduše, ale prostě jsme z dobré obrany vyráželi do rychlých brejků a dávali góly, navíc mužstvo podržel brankář Janků. K tomu jsme nedělali tolik vlastních chyb, v součtu toho všeho jsme si vybudovali vedení, které jsme strážili až do konce. Lehké to nebylo, ale zvládli jsme to,” pochvaloval si svoje druhé vítězství u kormidla Zubří kouč Kořínek. Díky příznivých výsledkům ostatních zápasů, kde Zubřany jistě potěšila například domácí prohra Karviné s Lovosicemi, momentálně Valaši ztrácejí na šesté místo pouhé dva body. I proto bude nadcházející zápas s Jičínem extrémně důležitý. „Musíme jít krok za krokem. Teď jsme zvládli Kopřivnici, čeká nás Jičín. Ten bereme jako další dílek do naší pomyslné mozaiky, kterou teď musíme skládat. Do toho zapadá také celá naše filozofie, ve které chceme a musíme makat jako jeden tým, ve kterém má každý svoji důležitou roli. Je dobře, že hrajeme s Jičínem doma. Před našimi fanoušky budeme chtít splnit další postupný cíl a ukázat, že jsme se zase o kus posunuli,” dodal Aleš Kořínek.

Zubří: Janků, Pšenica – Bechný 6/4, Zahradníček 6, Václav 5, Douda 4, Dědek 4, Randýsek 2, Mičkal 2, Trifunovič 1, Hub, Kašpárek, Třeštík, Šlachta.

Nejvíce branek Kopřivnice: Střelec 5, Gřes 4/3, Mičola 3. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmimetrové hody: 3/3 – 5/4.

Vyloučení: 4:4. Diváci: 420.

Autor: Marek Havran

Všechny fotky ke stažení ZDE

Foto: Aleš Měrka

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář