Experiment zkrachoval: srbský kouč Čelič v Zubří skončil!

1

 

Zubří – Trenér Miroslav Ćelić končí u házenkářů Zubří. Vedení klubu se rozhodlo odvolat srbského kouče po sérii špatných výsledků a mimořádně nevýrazných výkonů. Definitivní tečkou za působením Ćeliće na Valašsku byla středeční domácí porážka s Frýdkem-Místkem v Českém poháru, po níž byl trenér odvolán. Čtvrteční podvečerní trénink Zubří už vedl Aleš Kořínek, který v klubu působí u mládeže. „Hlavním důvodem odvolání byly samozřejmě neuspokojivé výsledky a hlavně předváděná hra týmu. Na tom jsme se shodli ve vedení klubu naprosto všichni, odvolání podle nás bylo jedinou možností,“ potvrdil žhavou informaci ve čtvrtek v podvečer člen vedení zuberského klubu Jiří Janošek.

čeličkonec

Podle něj už si klub nechtěl dát zahrávat se svým kreditem. „Pořád si myslíme, že náš klub má nějaké jméno. Proto jsme nemohli jen nečinně přihlížet na to, co se s týme děje a jak hluboko klesá. Proto jsme museli přistoupit k tomuto kroku,“ vysvětlil Janošek. Miroslav Ćelić přišel do Zubří letos v létě. U týmu byl až do svého odvolání tři měsíce, v extralize Valaši pod jeho vedením tápali a nemohli chytit dech. Po osmi kolech nejvyšší soutěže je bilance Gumáren dvě výhry a šest porážek. „Nesčítalo se to všechno dohromady. První sezení s koučem jsme měli asi před čtrnácti dny, kdy jsme jej upozornili, že nejsme spokojeni s výsledky i herním projevem, ale bohužel žádné zlepšení nenastalo.

Tým se trápil v útoku a ještě více v obraně. Vrcholem pak bylo nedávné domácí derby s Hranicemi, ve kterém jsme neměli ani jedno vyloučení, takhle se přece derby nehraje,“ kroutil hlavou Janošek a hned přidal jedno srovnání. „Kdyby se tohle stalo našim klukům v minulosti, jako byli třeba Mičola, Jiránek a mnozí další, že by v derby neměli vyloučeného hráče, tak by se za to museli stydět. Nebylo co řešit. Experiment se nám nepovedl, musíme to uznat a proto to musíme řešit,“ pokračuje Jiří Janošek. Házenkáře Zubří už na včerejším tréninku přebral Aleš Kořínek, jenž v klubu působí u mládeže a mužské áčko vedl už v závěru minulé sezony po odchodu Jiřího Mičoly v posledních dvou zápasech. Kořínek povede družstvo minimálně do nedělního utkání v Přerově, možná však i mnohem déle. „Ještě máme připravenou jednu variantu, ale ta není úplně dotažená..

Zatím tedy povede tým Aleš Kořínek, kterého jsme se situací seznámili, on ji chápe a jde do toho. Na té práci se budou podílet i další lidé z klubu, takže na to Aleš určitě nebude sám,“ nastínil nejbližší dny v klubu Jiří Janošek.

 

Autor: Marek Havran

Sdílet.

About Author

1 komentář

Zanechat komentář