Kapitán Bechný: Nové dresy? Fanoušci vtipkovali, že jsme popeláři

1

Zubří – Odčinit nezdar z úvodního kola a potěšit fanoušky vítězstvím. S takovým cílem jdou do prvního domácího zápasu nového ročníku extraligy házenkáři Gumáren Zubří, kteří v sobotu netradičně od 17 hodin přivítají v rámci druhého kola nejvyšší soutěže Karvinou. Zatímco Slezané v prvním kole doma porazili Přerov (27:22), Zubří na Dukle inkasovalo osmibrankovou porážku (24:32). I proto mají Zubřané o motivaci řádně postaráno. „Je to první domácí zápas sezony a samozřejmě jej moc všichni chceme zvládnout. Nikdo z nás to nechce mít po dvou zápasech 0–2,“ burcuje před sobotním soubojem s Karvinou kapitán zuberských házenkářů Tomáš Bechný. Podle něj si v kabině prohraný zápas důkladně rozebrali a pak už se chystali na dalšího soupeře. „Kouč Ćelić nám řekl, kde jsme dělali největší chyby a z čeho se musíme poučit. Nejvíce nám asi vyčítal špatné vracení do obrany a góly, které jsme dostávali ze druhé vlny,“ pojmenoval Bechný hlavní příčiny porážky v Praze.

Tým ZUBří A 2013

V utkání s tradičním moravským rivalem očekává kapitán Zubří spíše ofenzivní podívanou. „Trenér nás nutí hrát rychlou házenou s mnoha brejky. Podobně by na tom měla být i Karviná. Já tedy očekávám spíše útočný zápas se spoustou gólů. Hodně bude také záležet na brankářích a obranách. Hlavně, ať vyhrajeme my,“ přeje si 29letý házenkář, který hraje v týmu kromě kapitánské role i jednu další, neméně důležitou tlumočnickou roli. Srbský trenér Ćelić totiž se svými svěřenci komunikuje nejen v srbštině, ale také v němčině, kterou zvládá nejlépe v týmu právě Tomáš Bechný. „Ze začátku jsme nějakou dobu měli tak padesát na padesát. Teď nám pomalu začíná na střídačce převládat spíše srbština,“ říká Bechný, který musí být trenérovi stále nablízku. „Třeba před zápasem na taktické poradě řekne trenér hlavní věci německy a já to klukům překládám. Většina záležitostí přímo na střídačce pak je v srbštině. Když něco nezachytíme a kouč pozná, že nechápeme, tak to zkusí pomaleji a v nouzi největší to vyřešíme němčinou,“ vysvětluje Tomáš Bechný součinnost zuberské střídačky.

 

Velkou novinkou pro právě načatou sezonu jsou dresy házenkářů Zubří, které přináší jednu zbrusu novou a hodně neobvyklou barevnou kombinaci. V prvním duelu sezony v Praze totiž Valaši nastoupili proti Dukle v křiklavě oranžových dresech. Ty hodně připomínaly například dresy fotbalové Barcelony, která v posledních letech vždy měla jednu variantu dresů v hodně křiklavém až fosforovém provedení. „Ani vlastně nevím, jak to vlastně vzniklo a najednou jsme hráli proti Dukle v oranžových dresech. Co já vím, tak dresy objednával náš vedoucí týmu Michal Balhárek, a měly by být namísto zelených. Kromě nich bychom měli mít naše tradiční žluté,“ potvrzuje novinku pro novou sezonu Tomáš Bechný. Velmi netradiční barva, která ani není v klubovém znaku, přinesla samozřejmě zvýšený zájem fanoušků. „Asi to v Praze bylo překvapení pro všechny. Když nám to na Dukle chvílemi moc nešlo, tak si z nás naši fanoušci dělali srandu, že se sejdeme u popelářů, které jsme jim prý barvou dresů připomínali,“ smál se Tomáš Bechný.

 

 

Zdroj: hczubri.cz

Sdílet.

About Author