Fotbal: Val. Bystřice – FC Zubří – 2:3 (1:1)

0

Věděli jsme, že zápas na těžkém terénu bude náročný. Jelikož máme od začátku sezóny problém se zraněnými brankáři objevil se v bráně opět hráč z pole Jirka Drda, který nakonec v utkání sehrál stěžejní roli.

 

Úvod utkání jsme měli aktivnější a když ukázal Matyáš Nerad svůj důraz hostujícímu stoperovi, vedli jsme 1:0. Domácí odpověděli ihned nastřelením tyčky. Pak se hra odehrávala především ve středu hřiště. Šance byly na obou stranách, ale zdobila je nepřesnost. Nám pak ke konci první půle špatně zafungovala komunikace v obraně a domácí z brejku srovnali.

 

Ve druhé půli jsme i přes těžší terén dali balón více na zem a vytvořili jsme si další zajímavé situace. Při jedné šanci prodloužil Nerád balón na Lojkáska a ten si před gólmanem věděl rady – 2:1. No a v poslední patnáctiminutovce byl hlavní postavou utkání náš brankář Drda. Domácí měli velkou šanci, prudká střela ze šestnáctky, ale Jirka ji skvělým zákrokem vyrazil na roh. Pak se při hře, k němu balón vrátil, nechal si ho u nohy a váhal s rozehrávkou tak dlouho, až mu balón vypíchl domácí hráč a bylo to 2:2. My jsme zbraně ale nesložili a hnali se za výhrou. Při naši další šanci vystřelil Telecký, domácí brankář míč neudržel a Mičkal už věděl, kam balón uklidit – 2:3. Pak v 91. minutě hlavičkoval domácí útočník už do naší odkryté brány, ale Jirka Drda neskutečným zákrokem vytáhnul balón z brány ven. Domácí jen těžko mohli uvěřit, že tahle šance neskončila gólem. Z posledního rohu domácích pak taktéž vytlačil balón nad břevno. No a jelikož poslední minuty jsme pak sehráli už na druhé straně hřiště, odvezli jsme si z divokého zápasu všechny tři body.

 

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář