Na autodráze v Zubří se opět závodilo

0

 

V sobotu 24. července se po jednom a půl roce uskutečnily na zuberské autodráze mezinárodní závody dráhových automodelů v kategoriích PMP, což je kopie závodů skutečných automobilů jezdících Pohár míru a přátelství, které probíhaly na území socialistických států v sedmdesátých a osmdesátých létech minulého století

Těchto soutěží se zúčastňovaly  vozy  značek  Škoda (100,110,120,130, 200 a 130 RS, Rapid), Moskvič, Lada, Vaz,  Zastava ,Trabant, Dacia a Wartburg. Formule  EASTER apod.

Modely v této soutěži musí být vyrobeny  jako  kopie skutečných aut v měřítku 1:32.

Soutěže se zúčastnili modeláři z Púchova, Martina, Revúce, Košic, Hranic, Drahotuš, Jihlavy, Polanky a Zubří

Úvod závodů patřil soutěži elegance o nejlépe a nejčistěji zpracovaný model.

Poté následovala soutěž v kategorii cestovních aut Klasik (omezené motorem) a Open (bez omezení). Jely se dva samostatné závody a jeden závod formulí.

Mezi nejúspěšnější zuberské modeláře patřil Standa Švec, který vyhrál soutěž o nejhezčí model cestovních aut, v kategorii Klasik obsadil druhé místo a v kategorii Formule skončil na čtvrtém místě.  V  soutěži elegance formulí zvítězil Oldřich Oleš a na 2. místě skončil Radek Štys, oba členové MK Zubří.

Junior Radek Janošek získal pro klub Zubří dvě čtvrtá místa, když na bednu mu chybělo jen pár centimetrů.

Je možné konstatovat, že zuberští modeláři úspěšně reprezentovali nejen město Zubří, ale i modelářský klub. O dobře zorganizované soutěži svědčí spokojenost všech účastníků, kteří na dráze zažili spoustu legrace, adrenalinu se skvělou partou stejně postižených.

Další závod  pořádáme  21. srpna. pod názvem  „Porsche  Cup Zubří“.

Janošek Jaroslav

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář