Požár u Kamenárky

1

V 16:22 hod. byla jednotka Hasičského sboru města Rožnova pod Radhoštěm vyslána s technikou CAS16 MAN 4×4 k požáru lesa v lokalitě Dolní Paseky, současně byla na místo události vyslány jednotky HZS Valašské Meziříčí, JSDH Valašská Bystřice a JSDH Hutisko-Solanec. Po příjezdu na místo události a provedení prvotního průzkumu bylo velitelem prostřednictvím operačního střediska požádáno o vyslání dalších posilových jednotek. Následně byl daný požadavek na výpomoc hašení pomocí letecké služby, který byl pro nepříznivé počasí (silný vítr) zamítnut. Na místo požáru tak byly povolány další posilové jednotky a zároveň byl vyhlášený druhý stupeň požárního poplachu.

Na místě události zasahovaly jednotky:

HZS: Valašské Meziříčí, Vsetín, Zlín

Hasičský sbor města Rožnova pod Radhoštěm

JSDH: Hutisko-Solanec, Zubří, Staré Zubří, Prostřední Bečva, Jablůnka, Valašská Bystřice, Zašová, Malá Bystřice

Dále bylo zřízeno čerpací stanoviště v lokalitě Dolní paseky pro plnění cisteren jak vodou tak následně i PHM. Hasiči museli během požáru čelit jak velkému výškovému rozdílu tak i silnému větru, který donutil i samotné hasiče v jednu chvíli zahájit ústup, včetně přesunutí zásahové techniky, z důvodů aby nedošlo k samotnému zranění zasahujících hasičů a vysokým škodám na zásahové technice.  Vedení  města Rožnova pod Radhoštěm zajišťovalo pro zasahující hasiče jak dostatek pití tak i občerstvení. Požár se podařilo lokalizovat a zabránit tak dalšímu šíření krátce po 22 hod. večerní.  Likvidace požáru a postupný návrat jednotek na své základny byl až v době po půl noci. Na místě události zůstala jednotka JSDH Zubří, která až do Pondělních dopoledních hodin prováděla likvidaci drobných ohnisek po požáru.

zdroj: https://www.hasici-roznov.cz/l/rozsahly-pozar-v-katastru-mesta-zubri/

Požár lesa katastr Zubří/Rožnov p. R. 8. 4. 2018 JÍZDA JSDH ZUBŘÍ

Požár lesa katastr Zubří/Rožnov p. R. 8. 4. 2018 – Ústup před plameny…

Fotografie ze zásahu JSDH  Zubří

zdroj: FB 

 

 

Fotografie ze zásahu JSDH Staré Zubří

(Autor: SDH Staré Zubří)

 

Fotografie následků požáru

(Autor: Jiří Koleček)

 

Sdílet.

1 komentář

  1. Kolegové hasiči si mákli. Respekt všem kdo pomáhali a velký dík patří Radimovi Holišovi starostovi města Rožnov za péči o zasahující hasiče v podobě občerstvení.

Zanechat komentář