Tomáš Štverák opět na stupni vítězů

0

 

 

V sobotu 31. října 2015 se Tomáš Štverák opět vydal na extrémní závod.  Tentokrát na 24 hodinový běh do lyžařského střediska Kouty nad Desnou (Jeseníky).

Na start se postavilo 66 jednotlivců a největším favoritem byl český reprezentant Zbyněk Cypra. Spoustu zkušených borců se chtělo porvat o co nejlepší umístnění a udržet s ním tempo až do cíle.  Nakonec mu byl nejblíže Tomáš Štverák ze Zubří a právem dostal stříbrnou medaili. Tento výkon ohodnotil i Zbyněk Cypra a prohlásil, že Tomáš je největším překvapením celého závodu. Zbyněk porazil Tomáše o jedno celé kolo, ale i tak to byl neuvěřitelný výkon 18 letého kluka, který teprve sbírá zkušenosti z velkých závodů. Tomáš uběhl 10 kol v celkové délce 154,5 km s převýšením 8.200 m v čase 23hodin a 8 minut.

Opět nemohu nenapsat, že za celou dobu závodu Tomáše, byly přestávky v maximální délce 2 minut. Pití se mu dolévalo do dvou láhví, polévku hltal za pochodu a to vše za velmi špatného počasí. Na vrcholu byl velký vítr a bod mrazu. V údolí kde se nacházel start, bylo v noci a nad ránem 3 až 4 stupně.

Po těžkém závodu ještě zbyly síly na pár fotek a rozhovor pro televizi Sport 5.

Tome do dalších závodů Ti přejeme hodně štěstí.

Veškeré podrobnosti závodu naleznete na 24.horskavyzva.cz

    The Cooling Birds Team 

 

Všechny fotky ke stažení ZDE

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář