Další ztráta Marodů!

0

Dvanácté kolo mohlo určit vítěze čtvrtého ročníku amatérské ligy. Stačilo, aby Marodi dle předpokladů porazili předposlední Gumotíky. Jenže Gumotíci předvedli dosud svůj nejlepší výkon v sezóně a s Marody remizovali 4:4. A nebyli ani daleko od výhry. Pojďme se ale podívat na zápasy tohoto kola pěkně popořádku. V zápase mezi týmy Oktopusu a TPV měli domácí potvrdit roli favorita, ale neměli to vůbec jednoduché, protože borci z TPV ukázali, že nejsou jen do počtu, a že se s nimi musí počítat! Nejprve sice Franta Krupa připsal dva bodíky Oktopusu za výkon 232 kolků, jenže poté Lukáš Vaněk shodil pěkných 241 kolků a srovnal na 2:2. S náskokem čtrnácti kolků vstupovala do posledního souboje nejlepší žena ligy, Naďa Lešková a i když podala svůj nejhorší výkon v lize (213), porazila svého soupeře o šest kolků

a zajistila svému týmu zisk dvou bodů do tabulky. Nutno dodat, že celek TPV předvedl svůj suverénně nejlepší výkon. Tým KO-SA stále bojuje o stupně vítězů a pokud si na ně chtěli zachovat naději, museli porazit Paneláky. Ti jim ale nechtěli dát nic zadarmo a hned na úvod získal dva body pro svůj tým Ruda Blabla (219). Poté Zbyňa Mizera (197) srovnal na 2:2 a o všem se rozhodovalo v posledním duelu. V něm zařídil vítězství domácím už na první dráze Jarek Jurka (228) a dovedl svůj tým k zisku dvou bodů s těsným náskokem čtrnácti kolků.

Ve večerním zápase mezi Marody a Gumotíky měl co dělat Luba Krupa v zápase s Věrkou Poláchovou. Po ztrátě o čtrnáct kolků na první dráze, Věrka podala životní výkon, začala na druhé dráze náskok Luby stahovat, ale ten uhájil vítězství o pouhých šest kolků 247:241 a dostal Marody do vedení. Druhý z Poláchů, manžel Petr, podal taky svůj nejlepší výkon v soutěži (256), překvapivě porazil Mirka Macháčka (242), srovnal stav na 2:2 a Laďa Adámek tak mohl jít do posledního duelu s Jirkou Křenkem s náskokem osmi bodů. Po první dráze stáhl Jirka čtyři kolky, po druhých plných další tři a do druhé dorážky šel se ztrátou jediného kolku! Protože v dorážce shodili oba soupeři shodně třicet pět kolků, skončil zápas remízou 4:4, poměrem kolků 720:719 pro Gumotíky. Na kompletní zápisy všech utkání se můžete podívat zde. Tabulka a výkony jednotlivců jsou k dispozici na tomto odkazu.

S blížícím se závěrem se liga vyrovnává a nikdo si nemůže být před zápasem ničím jistý. A to je dobře! Co nás čeká v posledních dvou kolech? Nejspíš korunovace Marodů, protože i při případném shodném bodovém zisku s Oktopusem mají výrazně lepší průměr! Tým Oktopusu již má jisté stupně vítězů, tým Tip café může skončit druhý, třetí anebo bez medaile, tým KO-SA potřebuje k zisku bronzu pomoc dalších družstev. O páté a šesté místo se v přímém souboji utkají týmy Paneláků a Gumotíků, takže jedinou jistotou je nejspíš jen poslední místo TPV, i když při současné formě, ještě můžou zamíchat pořadím ostatních družstev. A nemůžeme ani zapomenou na boj v TOP 12 jednotlivců, kde ještě není o složení v žádném případě rozhodnuto!

Zápasy třináctého kola jsou na pořadu ve středu prvního března a utkají se v něm:

15.30 hod KO-SA – TPV
17.00 hod Marodi – Tip café
18.30 hod Paneláci – Gumotíci

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář