Marodi poprvé v historii ligy poraženi!

0

 

Obrázek

Dramata, která se odehrávala v zuberské kuželně v rámci desátého kola, by nejspíš nevymyslel ani Hitchcock. Nejmíň dramatické utkání bylo hned to první, ve kterém proti sobě nastoupily týmy TPV a Paneláků. Hned první dva zápasy pro sebe získali hosté zásluhou Ivana Daňka (223) a Pepy Skalky (227), kteří zároveň získali pohodlný náskok 67 kolků. A i když v posledním, rodinném souboji, porazil syn Lukáš otce Rudu o pět kolků, nic už to nezměnilo na faktu, že si dva body do tabulky připsali Paneláci, přeskočili Gumotíky a dostali se tak na páté místo. A pak se začaly přepisovat dějiny! Nastoupily proti sobě dva vedoucí týmy – Oktopus a Marodi. Domácí s touhou poprvé v historii porazit Marody, hosté s cílem udržet neporazitelnost a upevnit si suverénní vedoucí pozici. A první duel naznačil, že se bude hrát podle obvyklých not.

V duelu Krupů totiž Luba výkonem 251 kolků porazil Frantu (229) a dostal Marody do vedení. Jenže – hned v duelu následujícím předvedl Milan Leška jeden ze svých nejlepších letošních výkonů, po první dráze se dostal do vedení o čtyři kolky, na druhé ještě dva kolky přidal a nakonec porazil Honzu Krupu poměrem 246:240. Před posledním duelem tak byli ve vedení Marodi o šestnáct kolků a málokdo věřil, že by Naďa Lešková takovým to rozdílem porazila Mirka Macháčka. Naďa ale do utkání vletěla po hlavě, náskok zlikvidovala již po první dráze, a když přidala na dráze druhé další dva kolky, bylo rozhodnuto! I když Marodi předvedli svůj obvyklý, vysoký standard, museli se poprvé sklonit před umem jiného týmu. Oktopus naopak podal svůj nejlepší výkon v sezóně a navždy budou TI, kteří poprvé zdolali Marody!

Neméně dramatické utkání nás čekalo na závěr. V něm se o bronzovou příčku utkaly celky Tip a café a KO-SY. Úvod patřil hostům. Po první dráze si Jarek Jurka vytvořil náskok patnácti kolků, a když si jej udržel i po plných na druhé dráze, tak to vypadalo na první bod pro KO-SU. Jenže dorážku zvládl lépe Pepa Randus, Jarkovi se naopak nepovedla a poměrem kolků 249:239 se do vedení dostal tým Tip café. Ve druhém duelu začali zásluhou Petra Pavlíčka lépe domácí, když hostujícímu Vaškovi Zemanovi se nedařilo téměř nic. A i když se Vašek na druhé dráze zlepšil, celým utkáním se protrápil a nakonec v něm Petrovi podlehl o jedenáct kolků (211:222). S náskokem jedenadvaceti kolků šel do posledního souboje Libor Pšenica. Na první dráze ukrojil z náskoku pět kolků Dušan Cibulec a drama vrcholilo. Dušan (255) sice zvládl druhou dráhu lépe, ale pouhé dva kolky rozhodly o tom, že šťastnějším týmem tohoto duelu se nakonec stal celek Tip café! Na kompletní zápisy všech utkání se můžete podívat zde. Tabulka a výkony jednotlivců jsou k dispozici na tomto odkazu.

Desáté kolo nám ukázalo, jak můžou být kuželky dramatické a krásné, pro vítězné mančafty radostné a zároveň kruté pro týmy, které prohrají o pouhých pár kolků. Co nám ukáže kolo jedenácté, se dozvíme ve středu, 8. února, kdy se utkají:

15.30 hod Marodi – KO-SA
17.00 hod Tip café – Gumotíci
18.30 hod Paneláci – Oktopus
Volno TPV

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář