Tomáš Štverák ,,Andorra 2016“

0

Závody v Andoře jsou již za námi a Tomáš je opět v tréninku, kde se připravuje na další závod, který je příští víkend v Itálii. Tomáš na tomto závodu bude reprezentovat Českou republiku v družstvu juniorů.  Jedná se o závod MS v městě Gran Sassa.

Ještě bychom se rádi vrátili a poděkovali Tomovi za krásné 11. místo z 391 běžců. Tento náročný závod na 170 km s celkovým převýšením 13.500m+ začal ráno v 7h místního času a na start se postavilo 391 závodníků. Do cíle, který byl limitovaný maximálním časem 60h, doběhlo 211 běžců. Tomáš zaběhl čas 37:16:07 a tímto vylepšil český rekord o necelé čtyři hodiny. Poděkování patří pořadatelům, kteří měli vše profesionálně připravené, jak občerstvovací stanice, tak označení tratě. V cíli připravili krásné přivítání všem závodníkům a za to jim patří velké díky.

Velké poděkování patří sponzorům, bez kterých by se nepodařilo Tomášovi dopřát tak skvělou přípravu, jakou se mu dostalo. Již 3.7. jsme vyrazili do Itálie do města Ponte di Legno na šestidenní soustředění. Tom mohl trénovat v nadmořské výšce až do výše 3.000 m+, a to byl jeden krok k úspěchu. Přesun 10.7. do Andorry proběhl hladce a odpoledne jsme se mohli nastěhovat do městečka Ona Dorada el Tarter. Tom měl ještě pár dní do závodu a tak si mohl ještě před samotným závodem několikrát vyběhnout na vrcholky místních hor.

Veškeré informace o závodu jste mohli sledovat na Facebooku nebo na www.zubran.cz , který byl mediálním partnerem. Děkujeme panu Aleši Měrkovi za přístup na tento web.

Poděkování patří všem, kteří nás sledovali po celou dobu závodu a kteří fandí a věřili v Tomáše, že tenhle závod nebude jen výlet. Bylo Vás strašně mnoho a všem děkujeme za komentáře a podporu, která Tomovi dodávala sílu po celých 37h závodů a dodá i do dalších.

Poděkování patří i Davidu Smrčkovi, který byl víc než jen servismenem týmu, ale i skvělým parťákem po celou dobu naši výpravy.

Na závěr, bychom chtělia moc bychom si přáli, aby takových úspěchů měl Tom v průběhů své běžecké kariéry více.  Ať máme co psát a společně fandit zuberskému sportovci.

Ještě jednou všem moc děkujeme.

SPONZOŘI: Montura, Cep, Město Zubří, ZPV, Hotel Energetic, J.T.O. Systém, Regmont,       MPS TRADE, VAE THERM, AGH, Petr Janošek (U FEĎE), Tip Cafe, Mézl & Janíček, Elektro Pavlica, OKNA DOMU- Fojtášek David, Stylo, St. Fa Karel Kramoliš, KSK Systém, maserské služby-Petr Kocurek,  AA ENERGY CZECH

Za Montura CZECH TEAM Robert Jurajda

 

Andorra – Start ultra trailového závodu Ronda del Cims 


 

Andorra – Cíl ultra trailového závodu Ronda del Cims


 

 

 

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář