V Zubří byla zahájena nová divadelní sezóna

0
Plný sál Klubu Zubří letos přivítal první divadelní soubor. Jako každý rok v Zubří zahájili i tuto sezónu ochotníci z Valašské Bystřice – Divadlo Chaos. V pátek 29. 1. 2016 a v sobotu 30. 1. 2016 rozesmála jejich komedie “Nikdo není dokonalý, aneb polib tetičku” takřka 570 diváků ze Zubří i blízkého okolí. Zatímco v pátek patřilo hlediště z naprosté většiny předplatitelům, v sobotu se poměr sil mezi předplatiteli a nadšenými příznivci valašskobystřičských ochotníků vyrovnatl tak půl na půl. V obou případech však plné hlediště sdílelo stejné nadšení a výborně se bavilo.Bláznivé, popletené komedie, plné zápletek, nedorozmnění a převleků – to je parketa, která této partě z nedaleké Valašské Bystřice prostě vždycky slušela. Tentokrát jsme se ve hře Simona Williamse přenesli do Londýna, kde nesmělý, trochu nudný, Leonard, žije po rozvodu se svojí pubertální dcerou a veselým otcem. Bravurní mimika, hrátky s hlasem i pohyby v podání obou mužských představitelů, jakož i udivené výrazy či všeříkající gesta obou dam nás pomalu dostanou do hry, v níž se z nudného Leonarda stane záhadná tetička píšící romantickou knihu a všichni ostatní se pomalu, ale jistě stávají součástí kolotoče nečekaných událostí … Vlastně se znovu ocitáme tam, kde už jsme spolu s těmito ochotníky byly několikrát – v mixáži anglického humoru s valašskou opravdovostí a smyslem si umět udělat srandu sám ze sebe. Co je ale hlavní, tahle jednoduchá směska stále funguje, baví a vyvolává salvy smíchu. Když to v Zubří vše podtrhne aktivní účast místního Pepy Šturmy na jevišti (zvláště když pro tentokrát vypadá skoro jako Jaroslav Uhlíř), nemůže to prostě dopadnout špatně.

V sobotu pak jako již tradičně bylo zvláště v poslední děkovačce poznat, že je tady Pepa doma. Vzduchem létaly desítky balónků, které podtrhly pohodovou a rozpustilou atmosféru celého večera.

Jak bude Divadelní předplatné pokračovat?

S divadlem se neloučíme na dlouho. Po krátké únorové pauze se mohou sobotní divadelní předplatitelé těšit na “Krabaret” Slováckého divadla z Uherského Hradiště (v pátek 4. 3. 2016 od 18.00 hodin) a na páteční divadelní předplatitele čeká laskominka z Prahy, kdy si přijede Vaše srdce získat “Božská Sarah” v podání paní Ivy Janžurové. Jejím hereckým partnerem pro tento večer (pátek 25/3) se stane Igor Orozovič – herec Národního divadla, kterého můžete znát např. s filmu Fotograf.

L. Přečková
Sdílet.

About Author

Zanechat komentář