Ve Sportovní hale svištěly badmintonové míčky

0

Obrázek

První listopadová sobota letos v zuberské Sportovní hale patřila badmintonovému turnaji Hala CUP 2015. Mohli jsme zde vidět v rámci druhého ročníku nejlepší páry z okolí a to jak v mužské, tak smíšené čtyřhře. Už dlouho před vypuknutím akce bylo možné tušit, že je o tento stále populárnější sport mezi veřejností veliký zájem. Bohužel, ne ale mezi místními sportovci, kterých se turnaje zúčastnilo minimum. Do turnaje se přihlásilo velké množství dvojic, přičemž u mužských deblů museli pořadatelé několik přihlášek odmítnout z důvodu naplnění kapacity účastníků. U smíšených dvojic naopak jeden pár do kapacity čtyřiadvaceti párů scházel. I přesto je obsazenost turnaje, dokonce i s mezinárodní účastí jednoho slovenského badmintonisty skvělou vizitkou sportovní pořadatelské činnosti v Zubří.

Z dalších „přespolních“ badmintonistů jsme ve Sportovní hale mohli vidět sportovce například z Čeladné, Havířova, Frýdku – Místku, Ostravy či Havířova. Samozřejmě i z přilehlých Vigantic, Rožnova, Vidče, Hutiska, Valašské Bystřice nebo Valmezu. Nejvíc startujících ale přijelo z nedalekého Frenštátu a vedli si velmi dobře! Letos se tak i díky této hráčské různorodosti soutěžilo hned ve třech kategoriích. Turnaj začal v devět hodin zápolením mužských párů, následovaly týmy smíšené a specialitou pořadatelů bylo v letošním roce vyhlášení nejlepších zuberských párů v obou kategoriích.

Obrázek

Hned od rána tedy nad čtyřmi sítěmi začaly poletovat první míčky a soupeři tak vzájemně začali posuzovat své kvality, a že se bylo na co dívat. Zuberské sportovní turnaje bývají určené zejména amatérům, nezúčastněný divák by ale mnohé dvojice tipoval na profesionální hráče. Mužská kategorie byla v plném proudu a v základní skupině se borci proháněli po kurtech bez slitování a bez milosti, nebyla nouze ani o vyhrocené momenty, spory o nepřiznané auty a dobré míčky.

Muži stejně tak jako později smíšené páry hráli v základní skupině na dva sety, přičemž byla možná i remíza. Hráči tak bojovali o každý míček jako lvi, každý míček k dobru mohl v konečném součtu znamenat postup do dalších bojů. Ti nejlepší tedy postupovali dále do play off, kde už se sváděly boje na dva vítězné sety. Do semifinále se nakonec propracovali loňští obhájci Pavel Divín a Robert Růčka, kde podlehli rožnovské dvojici Karel Petružela, Jarek Pavelka 0:2. Ve druhém semifinále si poradil bratrský pár Jakub a Lukáš Hujovi z Valmezu s dvojicí z Vigantic Josef Juříček, Martin Kahánek rovněž 2:0. Letos se opět nehrálo o třetí místo, a tak u mužů zbýval jen poslední finálový boj, který za mocného povzbuzování diváků dotáhlo po dramatickém průběhu do vítězného konce bratrské duo z Valašského Meziříčí. Po vyhlášení této kategorie nechyběl ani přípitek šampaňským. Na výsledky se můžete podívat zde – skupinyplay off.

Obrázek

Kategorie smíšených dvojic se pak nesla v podobném duchu jako ta předcházející. Ta odstartovala s mírným zpožděním, už když se dohrávaly zápasy mužské části, někdy kolem 14té hodiny. Ve smíšených párech bylo kromě skvělých výkonů co hodnotit. Ženy jedna druhou trumfovaly ve svém zvoleném sportovním outfitu, a tato kategorie tak byla ozdobou celého turnaje. Ladné pohyby krasavic, vypjaté situace, sporné momenty, bylo opravdu na co koukat.

Ve smíšených párech se nakonec do semifinálových bojů dostala frenštátská dvojice Andrea a Jiří Čupovi, kteří podlehli dvojici Durlák, Ulrychová 0:2 a další frenštátský pár Radek Sehnal, Bohdana Špačková, kteří naopak zdolali dvojici Nerád, Běhalová. Finále pak patřilo ostravsko, zuberské dvojici Ivo Durlák, Lucka Ulrychová, kteří zdolali obhájce titulu 2:0 na sety a udělali tak radost domácím fanouškům. Na výsledky se můžete podívat zde – skupinyplay off.

Obrázek

Letošní ročník se opravdu povedl jak ze strany pořadatelů, tak ze strany hráčů. Ti si mimo jiné mohli užít také studený raut v podobě mís plných ovoce, nebo dobroty a občerstvení tradičního partnera zuberských sportovních akcí, kavárny Tip cafe. Ti pro hráče připravili například guláš, zelňačku, klobásy a podávali unaveným sportovcům taky tradiční pivo a panáky pro zlepšení mušky. Poděkovat je třeba i firmě LB Silverza ceny pro nejlepší a pořadatelům z Odboru kultury a sportu města Zubří.

Celý turnaj se protáhl až zhruba do 20 hodiny, kdy přišlo na řadu vyhlášení kategorie smíšených dvojic, ale také nejlepšího zuberského páru. Tato pořadatelská specialita se setkala s velkým úspěchem a ocenění zubřani neskrývali z ocenění radost. Mezi muži tak byli dekorováni Petr Hrachovec, Bohdan Krupa, nejlepším smíšeným zuberským párem jsou Honza Divín s Nikol Slámovou.

Závěrem stačí dodat jen tolik, že máme za sebou opět další skvělou akci, kterou drtivá většina zúčastněných hodnotila velice kladně. A už krátce po skončení turnaje bylo z úst badmintonistů slyšet, že se těší na další ročník. Stejně tak se těší i pořadatelský tým. Všem borcům a sličným sportovkyním patří velký dík. Tak zase za rok… .

Autor článku: Tomáš Indrák

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář