Alergeny ve školních jídelnách

1

Alergeny ve školní jídelně

Alergeny jsou přirozeně se vyskytující látky bílkovinné povahy, které způsobují u přecitlivělých jedinců nepřiměřenou reakci imunitního systému, která může vyústit až k anafylaktickému šoku.

Povinnost značit alergeny i ve školních jídelnách nabývá účinnosti dne 13.12.2014 nařízením EP a rady EU č. 1169/2011.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou.

Přítomnost alergenů v pokrmu na jídelním lístku bude označena číslem. Vedle jídelního lístku bude vyvěšen seznam legislativně stanovených alergenů s přidělenými čísly pro snadnější orientaci rodičů.

S tímto nařízením byli rodiče seznámeni v předstihu na třídních schůzkách. S případnými dotazy se mohou obrátit na vedoucí školní jídelny.

ALERGENY

Sdílet.

About Author

1 komentář

Zanechat komentář