Bike park v Zubří hostil další ročník freestylového Hardcore Contestu

0

 

Není závod jako závod, a už vůbec není závod jako Hcore Contest v Zubří. Letos se odehrál již šestý ročník téhle ortodoxní akce a ten, kdo nedorazil rozhodně prohloupil. Celý týden před závodem včetně pátku, přidávalo počasí organizátorům nejednu vrásku na tváři, ale karma zasáhla a celou sobotu bylo nádherně, takže park stihnul vyschnout a přivítat okolo padesátky jezdců z celé Evropy. Už samotné tréninkové jízdy dávaly vědět, že tohle nebude jen tak, flipwhipama, double tailwhipama se to na resi jen hemžilo, takže všichni s napětím očekávali co přijde v kvalifikaci.

V kategorii bmx postoupili do finále všichni, protože se jich přihlásilo přesně deset i tak však předváděli super show a rozhodně se nešetřili, v mtb byla situace o dost složitější a přes třicet jezdců dalo porotě pořádně zabrat. Systém kvalifikace byl nastaven na dvě jízdy, z nichž se hodnotila ta lepší. Což poznamenalo například českého Darrena Valdu, který nasadil nekompromisní tailwhip na prvním, ale bohužel v průběhu jízd vždy něco nevyšlo, stejně tak hvězdného jezdce Kubu Hradila, který přepálil své 36 nosedivy a okoštoval jak chutná zuberský dirt (I eat dirt, I shit dirt). Komentátorské duo metalový Tomka a boží Vašek burcovalo kotel něco přes pětistovky diváků za zvuků kytarových riffů, takže atmosféra pořádně houstla. A neuškodilo ji zchladit vystoupením hiphop skupiny Heart2Beat a brakedance crew static brakers, za což obdrželi pořádný aplaus od publika.

 

HCORE CONTEST 6 | 2.8.2014 | OFFICIAL VIDEO


 

Finále odstartovalo jízdami BMX, Dan Miler vyndává Backflip no handy, frontflipy, tailwhipy a zabíjí 360 backflipem v jízdě, bohužel mu to pokaždé trošku stříklo a žádná jízda nebyla úplně čistá. Parádně jezdící Brňák Mates Sedlák, dává svůj první flipwhip v životě a další parádičky, bohužel ne úplně čistě, takže jeho místo zaujal parťák Adam Halbich. Na dvojce skončila triková mašina převlečená za člověka Dave Janáč se svými flipwhipy, triple tailwhipy, 360 whipy a bednu bral super stylový dirtař Honza Pečeňa, za svoje perfektní jízdy plné techniky a velkých triků.

V mtb se objevila celá řada zvučných jmen a živoucích legend typu novojíčínského srdcaře Tomyho Šrámka, který vyndal beko xupy, flipy a 36ky, ostravské ikony a kluka z billboardu Filipa „ženy“ Kamidry s tailwhipy, 360 a backflipy nebo Kuby Kaliny, který se opět ukázal ve své skvělé flipové formě! Pohodář Hajcek se vrátil po sto letech na kolo a v parádním světle, své čisté jízdy plné tailwhipů a 360 zavřel pokusem o 720 kde stačilo zatáhnout brzdu a byla by tam. Mladou krev reprezentoval Martin Adámek ze Zubří, kterému chybělo jen málo, aby v sérii odjel čistě backflip no foot a frontflip, to samé platí pro dalšího zuberského rodáka Ondru Krčmáře, který odjel jednu čistou jízdu s flip nohanderem, 360 condorem a 360 bárem, bohužel v dalších jízdach při pokusu o flipwhip ohnul řidítka, což mu znemožnilo plnohodnotně pokračovat. Z mladých diktátorů se umístil pěkně Adam Jeřábek, který otevřel svou jízdu backflip barspinem následovaný suicide to barspin a 360.

Třetí místo bral král všech chillerů Tom Lysý čistýma jízdama bez zaváhaní. Dvojku obsadil Agang jezdec Damjan Sirišky, svým klasickým trikovým repertoárem bez ztráty kytičky. Bedna nemohla patřit nikomu jinému než kosmickému Tomovi Zejdovi, jehož jízdy byly jako z jiné dimenze, 360 unturndown, 360 double bar to xup, super whipy a jiné lahůdky byly bez debat. Při sčítání hlasu vyplnil mezeru Vašek s pumptrack jamem. Vyhlásily se výsledky a propukla afterparty, na kterou bude Zubří ještě dlouho vzpomínat, díky vystoupení kapel Bros n Beast, Overhype a legendárních star všech bike videií Hazydecay!! To vše zakončené ohňostrojem z dílny Rebel 66 a Čerta! Co víc si přát?!!!

Velké díky patří partnerům události, bez kterých by nebylo reálně něco podobného v dnešní době zorganizovat. Jmenovitě Město Zubří, Valmezbike, Rockstar cafe bar, Vans off the wall, Masters of Dirt, Nugget a další. Ještě dnes večer budou zveřejněny všechny galerie na webu bikeparku hcore3.com a v neděli se můžete těšit na parádní video na dirtbiker.cz

Výsledky MTB:
1. Tomáš Zejda
2. Damjan Siriški
3. Tomáš Lysý
4. Adam Jeřábek
5. Kuba Kalina
6. Filip Kamidra
7. Ondra Krčmář
8. Michal Hajtr
9. Ondra Kremser
10. Tomáš Šrámek

Výsledky BMX:
1. Jan Pečeňa
2. David Janáč
3. Adam Halbich
4. Mates Sedlák
5. Dan Miler
6. Jan Hůlka
7. Pavel Glogar
8. Martin Barcík

Bestrick
Dan Miler – 360 Backflip

Zdroj: http://dirtbiker.cz

 

Autor: TV Beskyd 


 

 

 

Foto: Jiří Škrobák

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář