Mladší žáci HC Zubří zvítězili na mezinárodním turnaji v německém Schwerinu!

0

 

Ve dnech od 29.5. – 1.6. 2014 jsme odcestovali na sever do německého Schwerinu, kde se konal velký turnaj Digital Design Cup. Turnaj se pořádá každoročně vždy na přelomu května a června, kdy se ho zúčastňují ty nejlepší týmy z celého Německa – jako například THW Kiel, SC Magdeburg, Füchse Berlín, SG Flensburg Handewitt a další.

Naše cesta se začala už ve čtvrtek ráno od naší házenkářské haly a ve večerních hodinách jsme již byli na místě. Ubytování jsme byli v místním campu. Druhý den jsme navštívili překrásné město Lübecke, kde jsme viděli středověké centrum města s možností nahlédnout do kostela sv. Jakuba. Poté následovala zastávka na pláži, kde se kluci zchladili v Baltském moři.

V sobotu nastal první hrací den a napínavé boje o postup do semifinále. Byly vytvořeny dvě skupiny po sedmi týmech a z každé postupovali pouze dva celky. Zápasy probíhaly ve dvou halách. V prvním zápase jsme narazili na HT Norderstedt, asi nejslabšího soupeře na turnaji, kterého jsme porazili 15:8. Druhý zápas jsme také zvládli, bez nějakých výrazných problému jsme vyhráli nad TSV Burgdorf 14:10.  V našem třetím utkání jsme stáli proti týmu SC DHfK Leipzig, ten má velkou základnu mladých a talentovaných házenkářů, ale po výborně zvládnutém konci utkání dopadlo 19:16, pro nás. Čtvrtý zápas byl v našich rukou, opět zvládnuto na jedničku – výhra nad SG Banzkow Leezen 17:13. V pátém zápase nás čekal suverén skupiny VfL Potsdam. Utkání jsme bohužel, díky chybám v obraně a neproměňovaní šancí nezvládli – jediná naše porážka v turnaji 13:17. Šestý a poslední zápas ve skupině nás čekal silný SG Flensburg Handewitt. Pokud jsme chtěli do semifinále, museli jsme bezpodmínečně vyhrát. Kluci už toho v nohách měli mnoho, na turnaji se totiž musel hrát styl agresivní vysunuté obrany 3:3 nebo 6:6 v hracím čase 2 x 10 minut (v semifinále a finále pak              2 x 15minut). To byl jeden z hlavních důvodů, proč byl celý turnaj velmi fyzicky náročný. Jen z posledních zbytků sil jsme vyhráli poločas o jedinou branku, druhý poločas jsme zvládli snad jen sílou vůle, ale vítězství bylo naše 18:15.  Po tomto zápase se kluci složili únavou, ovšem zároveň měli velkou radost z postupu ze skupiny a mohli se těšit na nedělní semifinále.

V něm jsme narazili na vítěze druhé skupiny SC Magdeburg. Utkání bylo rozehráno dobře, ale v půlce prvního poločasu jsme neproměnili pár šancí, soupeř nás trestal z rychlých útoků a dostal se do vedení, od té doby jsme ani jednou nevedli, ale díky bojovnému duchu a kolektivnímu výkonu jsme minutu před koncem vstřelili vítěznou branku a vyhráli 21:20 – postup do finále. V něm jsme se setkali s domácím týmem SV Mecklenburg Schwerin. Náš nástup do zápasu byl famózní, díky výborné a pozorné obraně spolu s dobře chytajícím brankářem jsme postupně navyšovali naše vedení a finále si užívali. Do finále nastoupili všichni hráči z lavičky a utkáni celkově zvládli a vyhráli 24:18.

Při závěrečném ceremoniálu jsme byli ohodnoceni nejen medailemi a pohárem, ale i cenným potleskem celé haly, která byla zaplněna až k prasknutí. Klukům patří velké díky za reprezentaci našeho klubu, města, ale i celé české házené, opět jste „ogárci“ ukázali, že jste SRDCEM ZUBŘAN! Díky taky patří i celému realizačnímu týmu. Úspěch je to obrovský!

 Autor článku: Josef Malina

Sestava: Mikulenka D., Bubela M. – Šustáček T., Mořkovský L., Havran M., Krupa J., Křiva L., Buberník L., Ulrych M., Ištvánech D., Matejovič N., Vičan O., Koleček T., Palát D.

Trenéři: Krupa V., Malina J., Mazač J.

Vedoucí: Křiva P.

 

 

Autor fotek: Josef Malina a Josef Mazač

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář