Další cenná výhra doma! Zubří pro vítězství bojovalo do konce

0

HC Gumárny Zubří – Sokol HC Přerov  32:25 (17:18)

Zubří /ROZHOVOR/ – Třetí zápas, třetí vítězství. Taková je bilance házenkářů Gumáren Zubří v extraligové nadstavbě o 7. – 12. místo. V jejím třetím kole Valaši o víkendu na domácí palubovce porazili Přerov (32:25) a utvrdili si tak třetí místo za Karvinou a Brnem.

„Bereme stoprocentně vážně každý zápas. Nejsme v situaci, kdy bychom si mohli dovolit třeba něco podcenit. Jsme rádi, že se nám zatím v nadstavbě daří, je to dobře pro naše sebevědomí,” pochvaluje si 22letá spojka Gumáren Zubří Libor Horut.

V nadstavbě se vám zatím daří stoprocentně. Pokukujete ještě i po druhém místě, které drží Brno?

Na Brno ztrácíme sedm bodů, což je celkem dost. Občas na to přijde řeč, ale my se musíme soustředit vždy na nejbližší zápas a snažit se uspět. To je náš cíl do nadstavby.

V posledních kolech jste vždy urvali zápasy ve svůj prospěch ve druhé půli, což před tím nebývalo. Cítíte se teď silnější?

Poslední dobou celkem hodně běháme, makáme na fyzičce, tréninky jsou super. Přijde mi, že se nám zvedá kondice a jdeme nahoru.

Trenér Kekrt je u týmu už skoro tři měsíce, jak vám osobně sedí jeho rukopis?

Já jsem měl to štěstí, že jsem se panem Kekrtem potkal už před pár lety, kdy jsem byl ještě v dorostu a trénoval jsem i s muži, které tehdy vedl. Jeho metody mi sedí, má v tom dokonalý systém a vše do sebe zapadá. Třeba nácviky signálů jsou velmi detailní, neexistuje třeba udělat signál napolovic, to se hned dělá všechno znovu a precizně.

Sezona asi nevyjde podle představ, ale poslední dobou se aspoň začalo vyhrávat. Je cítit v mančaftu zlepšení psychické pohody?

Poslední dobou mi přijde, že se nálada celkově zlepšuje, a to jak v kabině, tak třeba i v hospodě, když se někdy potkáme s fanoušky a poklábosíme u pivka o házené. Snad to bude pořád lepší a lepší. Fanoušky bych chtěl moc pochválit, protože na nás nezanevřeli ani v této sezoně, kdy se nám nedařilo tak, jak jsme si všichni přáli.

3. kolo nadstavby o 7. – 12. místo:

Zubří – Přerov 32:25 (17:18)

Zubří: Orság, Janků – Václav 11, Trifunovič 6, Zahradníček 5/1, Douda 3, Třeštík 2, Kašpárek 1, Bechný 1, Přikryl, Randýsek, Šlachta. Nejvíce branek Přerova: Veřmiřovský 8/3, Hardt 8, Frančík 6. Rozhodčí: Větrovský, Zych. Sedmimetrové hody: 2/0 – 4/3. Vyloučení: 5:4. Diváci: 650.

Autor: Marek Havran

 

Autor fotek: Aleš Měrka, Aneta Fojtášková

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář