Zubří ,,utrpělo” výhru nad Kopřivnicí

0

V předposledním 21. kole základní části Triglav pojišťovna extraligy házené se potkaly dva týmy, které v jarní nadstavbě čekají pouze záchranářské práce. O to důležitější bylo toto utkání z hlediska počtu bodů, které si týmy ponesou do bojů o záchranu. Kopřivnice přijela do Zubří z pozice posledního týmu tabulky, ale Zubřané od začátku utkání nepředváděli tak dobrou házenou jako minulý týden proti Přerovu. Zuberská obrana nepůsobila nijak dobrým dojmem a i brankář Orság se od prvních minut trápil. Proto se Kopřivnice celkem snadno držela a navíc si v průběhu prvního poločasu vytvořila vedení až o 4 branky. Proto si domácí již v 16. minutě vzali oddechový čas, vyměnili brankáře a hra se opět vyrovnala. Kopřivnické drželo především neomylné křídlo Martin Střelec. Do šaten tak Valaši odcházeli s jednobrankovou ztrátou. Ani v druhém poločase však ani jeden z týmů nepředvedl výrazné zlepšení a tak fanoušci viděli spoustu technických chyb na obou stranách. Gumárny si však vypracovaly v závěru utkání náskok tří branek a ten jim i s notnou dávkou štěstí a především díky brankáři Janků stačil k jednobrankové výhře.

“Pro nás velice těžké utkání. Vždy jsme jezdili do Zubří pro prohru a už v půli cesty jsme prohrávali o tři branky. To jsem se snažil z hráčů celý týden setřást,” komentoval utkání trenér hostů Ivo Vávra. “Dnes nám nevyšla hra spojek a jen přes křídla se vyhrát nedá. Bohužel jsme doplatili na technické chyby a zbytečná vyloučení v závěru zápasu,” dodal Vávra.

Naopak trenér domácích Jiří Kekrt byl s výsledkem spokojený. “Můžu být spokojený s výsledkem, ale pouze s výsledkem, nikoliv s předvedenou hrou,” povzdechl si domácí lodivod. “S tím jak jsme se připravili herně jsem spokojen, ale opět nás srážely neuvěřitelné technické chyby, které se pak projevují i na psychice v dalších minutách zápasu,” uzavřel hodnocení Kekrt. V posledním kole jedou zuberští házenkáři do Jičína, který si chce pojistit postup do první šestky.

Nejvíce branek Zubří: Václav 8, Mičkal a Bechný po 5

Nejvíce branek Kopřivnice: Střelec 7, Meca a Reček po 4

Počet diváků: 250, Vylučení: 2:7 7m hody: 3/1 – 0/0

Autor: Jakub Šimurda

 

Autor fotek: Aleš Měrka

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář